Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Bartın Devlet Hastanesi'ne Yatırım - Son Dakika
Sağlık

Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Bartın Devlet Hastanesi'ne Yatırım

Milletvekili Yılmaz Tunç\'tan Bartın Devlet Hastanesi\'ne Yatırım

Milletvekili Yılmaz Tunç Bartın Devlet Hastanesi 'Ne 200 Yataklı Ek Blok Yapımının Yatırım Programına Alınmasının Uygun Görüldüğünü Açıkladı

18.10.2010 14:59  Güncelleme: 15:02

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Av.Yılmaz TUNÇ, Bartın Merkez Devlet Hastanesi'ne 200 yatak kapasiteli ek blok yapımının Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yatırım programına alınmasının uygun görüldüğünü açıkladı.

Bartın Merkez Devlet Hastanesini 2005 yılında yapımını tamamladıklarını, Göğüs Hastalıkları Hastanesine ek bina yaptıklarını ve bu hastaneleri birleştirerek yatak kapasitesini 300'e çıkardıklarını belirten Milletvekili Yılmaz TUNÇ, Bartın'ın artan nüfusuna paralel olarak, hastanenin önümüzdeki yıllarda ihtiyaca cevap vermekte zorlanacağı düşüncesiyle EK Blok yapılması yönündeki taleplerinin Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uygun görüldüğünü söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde sağlık yatırımları için (inşaat, onarım, donanım, ambulans ve taşıt bedelleri) toplam 24 milyon TL. harcama yaptıklarını belirten Milletvekili TUNÇ, Bartın Devlet Hastanesi ve Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Ek bina inşaatlarına ilaveten Bartın Göğüs Hastalıkları Hastanesi Eski hizmet binasının onarımını gerçekleştirdiklerini, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini hizmete açtıklarını,

13 Adet Diş Hekiminin Bartın halkına hizmet verdiğini, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeni bina yapımı için 2 milyon TL. ödenek ayırdıklarını ve ihale sürecinin devam ettiğini, Ulus İlçe Hastanesine yeni bina yapımının Sağlık Bakanlığınca uygun görülerek yatırım programına teklif edildiğini, Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini hizmete açtıklarını, Eski devlet hastanesinin Sağlık Müdürlüğüne dönüştürülmesi için gerekli onarımları yaptıklarını, Kozcağız Sağlık Dispanserini hizmete açtıklarını, Kozcağız Toplum Sağlığı Merkezi Binasının yapımını gerçekleştirdiklerini, Devlet Hastanesi Görüntüleme Merkezini Hizmet Alımı yöntemiyle hizmete açtıklarını, Halk Sağlığı laboratuarını, Verem Savaş Dispanserini, Merkez Sağlık Ocağını tamamladıklarını, Aile Hekimliği'ne geçerek. 57 adet aile hekimini göreve başlattıklarını, Uzman Hekim ve Sağlık çalışanı sayısını artırdıklarını, Mobil sağlık ekipleri oluşturduklarını.

Ambulans sayısını 4 katına çıkardıklarını, Aile Hekimlerinin artık köylerimizde yaşlı vatandaşlarımızın ayağına giderek tedavilerini yaptıklarını, Helikopter Ambulansı devreye aldıklarını özetle her alanda olduğu gibi Sağlık'ta da devrim sayılabilecek hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Milletvekili TUNÇ, tüm bu yatırımlar ve hizmetler için Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımız Recep AKDAĞ'a Bartın'daki sağlık yöneticilerimiz ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Milletvekili Yılmaz Tunç'tan Bartın Devlet Hastanesi'ne Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement