A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba Maçına Hazır - Son Dakika
Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba Maçına Hazır

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Antrenman görüntüleri A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Arzu Özyiğit'in açıklamaları A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba maçına hazır Menajer Özyiğit: "Dersimize çok iyi çalıştık. Maçta çok büyük bir sürpriz beklemiyoruz" 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma mücadelesi veren Türkiye Milli Kadın Basketbol Takımı'nın menajeri Arzu Özyiğit, elemelerde Küba ile oynayacakları çeyrek final karşılaşmasına iyi hazırlandıklarını söyledi.

16.06.2016 19:26

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Antrenman görüntüleri

A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Arzu Özyiğit'in açıklamaları

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba maçına hazır

Menajer Özyiğit:

"Dersimize çok iyi çalıştık. Maçta çok büyük bir sürpriz beklemiyoruz"

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma mücadelesi veren Türkiye Milli Kadın Basketbol Takımı'nın menajeri Arzu Özyiğit, elemelerde Küba ile oynayacakları çeyrek final karşılaşmasına iyi hazırlandıklarını söyledi.

Fransa'nın Nantes kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Elemeleri çeyrek finalinde yarın TSİ 16.00'da Küba ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor.

B grubu maçlarında, Arjantin'i 66-38, Kamerun'u ise 72-46 mağlup eden ay-yıldızlılar, La Trocardiere Spor Salonu'nda 1 saat süren hafif bir idman yaptı. Antrenmana şut çalışması ile başlayan milliler, ardından taktik çalıştı. İdman sırasında oyunculara sık sık uyarılarda bulunan başantrenör Ekrem Memnun, Küba milli takımının oyunu hakkında bilgi verdi.

AA muhabirine takımın performansı ile ilgili bilgi veren takım menajeri Arzu Özyiğit, bir ay gibi çok kısa bir sürede hazırlandıklarını ama bu süreyi çok iyi değerlendirdiklerini söyledi. Özyiğit, "Kızlarımız liglerinden çok formda geldiler. Fazla dinlenme fırsatı bulamadan hemen Milli Takıma adapte oldular ama fizik olarak çok iyi durumdalar. Koçumuz her anlamda kızları çok iyi hazırladı ve oynadığımız iki maça çok iyi yansıdı bu. Umarız Küba maçına da aynı düzeyde, aynı motivasyonda başlarlarlar. Zaten Rio'ya gideceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özyiğit, Küba Milli Takımı ve oyun stili hakkındaki bir soruya, "Küba tabii ki Avrupa basketbolu olmadığı için bize yabancı bir ülke. Koçlarımız günlerdir gece geç saatlere kadar çalışıyorlar, takımı analiz ediyorlar. Takıma karşı ne şekilde oynayacağımıza karar veriyorlar. Dersimize çok iyi çalıştık. Maçta çok büyük bir sürpriz beklemiyoruz. Gerçekten iyi bir şekilde oynayıp yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum" yanıtını verdi.

Takımın arkasında büyük bir destek olduğuna değinen Özyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten çok büyük destek alıyoruz, halkımız büyük destek veriyor ve sosyal medya aracılığıyla bu desteğini her türlü hissettiriyor. Zaten biliyorsunuz Basketbol Federasyonu ailesi burada, Sayın Başkanımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz, Sportif Direktörümüz, bir an olsun bizi yalnız bırakmıyor, tüm ihtiyaçlarımızda yanımızda oluyorlar. Bunun yanı sıra Sayın bakanımız da yarınki maç için gelmeyi planlıyor. O yüzden tüm ülkenin desteğini arkamızda hissediyoruz. O destek bizi, milli formayla mücadele eden kızlarımızı daha da motive ediyor".

Bu arada akşam saatlerinde yapılması planlanan ikinci antrenmanının, başantrenör Ekrem Memnun tarafından iptal edildiği ve takımın kamp yaptığı otelde dinlenmeye çekildiği öğrenildi.

Kırmızı-beyazlılar, Küba maçı kazanması halinde 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak 2016 Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacak.

Öte yandan, Nevriye Yılmaz'ın 36'ncı yaş günü A Milli Kadın Basketbol Takımının konakladığı otelde oyuncular, teknik ve idari ekibin katılımıyla kutlandı.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba Maçına Hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Spor A Milli Kadın Basketbol Takımı, Küba Maçına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement