Belluschi Bursaspor'da Şampiyonluk Yaşamak İstiyor - Son Dakika
Spor

Belluschi Bursaspor'da Şampiyonluk Yaşamak İstiyor

Belluschi Bursaspor\'da Şampiyonluk Yaşamak İstiyor

Bursaspor'un başarılı futbolcusu Fernando Belluschi, daha önce oynadığı kulüplerde şampiyonluk yaşadığını belirterek, "Şampiyonluk hedefini bir kez daha gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

16.12.2012 11:11

Bursaspor'un başarılı futbolcusu Fernando Belluschi, daha önce oynadığı kulüplerde şampiyonluk yaşadığını belirterek, "Şampiyonluk hedefini bir kez daha gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Bursaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Belluschi, kulübün aylık dergisine açıklamalarda bulundu. Bursaspor'a gelmeden önce bir çok takımın kendisiyle ilgilendiğini vurgulayan Tangocu, "Bursaspor'a transfer olmadan önce Roma başta olmak üzere bir çok takım benimle ilgileniyordu. Ancak hiçbirinden Bursaspor'dan aldığım elektriği alamadım. Bursaspor bana daha ciddi bir teklifle geldi. Diğer takımlar ile sadece görüşmeler oldu. Bursaspor'a gelmemdeki en büyük etken, büyük takım olma yolunda çok büyük ve sağlam hedeflerin olmasıydı. Bursa'da olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

"HER FUTBOLCUNUN RÜYASINDA OLDUĞU GİBİ ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTERİM"

Bursaspor'da şampiyonluk yaşamak istediğinin altını çizen Arjantinli futbolcu, "Her futbolcunun rüyasında olduğu gibi şampiyonluk yaşamak isterim. Daha öncesinde böyle tecrübelerim oldu. Bursaspor ile lig ve kupa şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Daha önce oynadığım Porto ve Olimpiakos bu duyguyu yaşamış kulüplerdi. Onlar için çok farklı bir durum değildi. Bursaspor sadece 1 kez şampiyon olabilmiş. Şampiyon olduğu sene çok çalışarak yüreklerini ortaya koymuşlar. Bu şampiyonluğun kıymeti çok daha büyük. Burada elde edilebilecek şampiyonluk benim adıma da büyük bir duygu olacaktır. Yönetim kurulumuz ve takımımızın en büyük hedefi yeniden bu başarıyı elde edebilmek üzerine kuruludur. Tüm hedefimiz bir kez daha başarılı olacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE LİGİ İTALYA LİGİNE BENZİYOR"

Türkiye Ligi'nde oynan futbolu İtalya Ligi'ne benzeten Belluschi, "Daha çok fizik ve kondisyon gücüne dayalı. Bursaspor'a gelmeden önce Türkiye hakkında bilgilere sahiptim. Porto ve Olimpiakos takımlarında forma giyerken UEFA Kupası'na katılan Türk takımlarını biliyordu. Şuanda Türkiye'de oynayan herhangi bir arkadaşım yok. Daha önce Nunez ve Stainert ile birlikte oynamıştım. İnsua'nın da Bursaspor'da oynadığını biliyorum. Türkiye'de daha önce bir çok Arjantinli futbolcu oynamıştı. Hepside Türkiye'de mutlu olmuştu" şeklinde konuştu.

"BU SEZON TARAFTARLARIMIZ MAÇLARA İLGİ GÖSTERMEDİ"

Bursaspor taraftarıyla ilk olarak Hollanda'daki Twente maçında buluştuğunu ifade eden Belluschi, "Bu kadar kalabalık taraftarın oraya gelip maçı izleyecek olmasını duyunca inanmamıştım. O kalabalığı görünce Bursaspor'un çok büyük taraftar grubuna sahip bir takım olduğuna imza atmadan önce fark ettim. Takım arkadaşlarım bana taraftarlarımız için stadyumu tamamen doldurduklarını ve takıma sonuna kadar destek olduğunu iletmişlerdi. Bu sezon taraftarlarımız maçlara çok fazla ilgi göstermediler. Ancak gelen seyircilerimiz bile yeterli atmosferi oluşturuyor. Özellik uzak deplasmanlarda bile onları yanımızda görmek büyük keyif" dedi.

"MESSİ VE MARADONA DÖNEMLERİNİN BÜYÜK OYUNCULARIDIR"

Maradona ile Messi'nin karşılaştırılmasını büyük yanlış olarak değerlendiren Belluschi, "O dönemde oynan futbol ile bu dönemde oynanan futbol arasında fark var. Her ikisi de dönemlerinin en iyi oyuncularıdır. Ama ben Messi'nin futbolunu daha da geliştireceğini düşünüyorum. Messi ile birlikte oynama şansı buldum. Arjantin Milli Takımı'nda beraber oynadık. Porto'da oynarken Barcelona karşılaşmasında ise rakip olarak oynadık. Milli takım kampında tüm takım arkadaşlarım gibi bende Messi ile en iyi şekilde vakit geçirmek istiyorduk. Kendisinden öğrenecek çok şeyimiz vardı" ifadelerini kullandı.

"KALEYİ GÖRDÜĞÜM ZAMAN ETKİLİ ŞUT ATARIM"

Kendisinden bahsetmeyi sevmediğini ifade eden Tahgocu, "Kendimden bahsetmeyi fazla sevmiyorum. Ama kaleyi gördüğüm anlarda etkili şut atmayı başarıyorum. Kolay kolay top kaybetmem. Topu kazanmak için de saha içinde pres yaparım. Profosyanel futbolculuk kariyerime ilk başladığım dönemlerde Club Atletico Newel's Old Boys takımına ev sahipliği yapan El Coloso del Parque stadyumu benim için özel bir yer. Benim ilk heyecanımı yaşadığım bir yer. Tribünleri sürekli dolu ve coşkulu olduğu bir stadyumdu" diye konuştu.

"TİMSAH ARENA'DA OYNAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Timsah Arena'da oynamak için sabırsızlandığının altını çizen Belluschi, "Bugün inşaatı bitse yarın hemen o stadyumda sahaya çıkmak için can atarım. Yeni internet sitemizde Timsah Arena'nın görüntüleri ve verileri yer alıyor. Gerçekten çok görkemli bir stadyum. Orada bambaşka bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar futbol ile ilgili bir çok şey yaşadım. Şuanda futboldan alabildiğim en iyi keyifi almaya çalışıyorum. Bir çok arkadaşım aktif futbolculuk yaşantısını bitirdi. Hepsi bana 'Bugünün kıymetini bil ve alabildiğin heyecanı yaşa' dediler. Şuanki hedefim Bursaspor'u en iyi yerlere getirebilmek için elimden gelenin en iyisini sahada vermek. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLARIMIZ BİZE İNANSINLAR"

Bu sezon beklenmedik puan kayıpları ile karşılaştıklarını hatırlatan yıldız futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu puanları kaybetmeseydik şuan farklı konumda olacaktık. Şampiyonluk potasının içerisinde hesaplar yapıyor olacaktık. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda puan kayıplarını telafi etmek istiyoruz. Bursaspor'a yakışan sonuçları almanın hesaplarını yapacağız. Çünkü bu kalite takımın kimyasında mevcut. Taraftarlarımızı mutlu etmek için çok çalıştığımızı bilmelerini istiyorum. Bizlere inansınlar. Başarılı sonuçlar gelecek. Umarım taraftarın desteği her zaman Bursaspor'un yanında olur. Bana olan desteklerini de devam ettirirler." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Belluschi Bursaspor'da Şampiyonluk Yaşamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement