Cizrespor'dan Olaylı Mardinspor Maçı Açıklaması - Son Dakika
Spor

Cizrespor'dan Olaylı Mardinspor Maçı Açıklaması

Cizrespor\'dan Olaylı Mardinspor Maçı Açıklaması

Cizrepor Kulübü, Bölgesel Amatör Lig'de oynadıkları Mardinspor maçında çıkan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu.

05.02.2014 17:54

Cizrepor Kulübü, Bölgesel Amatör Lig'de oynadıkları Mardinspor maçında çıkan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu. Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sevinç, olaylarda 4 kulüp personelinin yaralandığını ifade etti.

Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sevinç, Şehir Stadyumu'nda teknik direktör Cahit Sönmez ve takım kaptanı Cenk Kasımoğlu ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Cizrespor yönetimi olarak Pazar günü oynanan Mardinspor maçı sonarı çıkan olaylardan dolayı son derece üzgün olduklarını belirten Başkan Sevinç, "Mardinspor'un Cizre'ye, Mardin ve Diyarbakır'a ait polislerle gelmesi, Cizrespor camiası tarafından tepkiyle karşılandı. Bir şehrin takımı kendi emniyetiyle beraber deplasman maçına gitmesi Türkiye'deki nadir olaylardan bir tanesidir. 10 bine yakın taraftarımızın davul zurna eşliğinde izlediği maç olaysız sona erdi. Maçın bitiş düdüğü ile beraber futbolcularımız soyunma odalarına doğru giderken, Mardinspor'un 7,8 ve 10 numaralı futbolcularının bizim futbolculara saldırması sonucu, olaylar başladı. Olayları Türkiye'nin gündeminde çok değişik şekillerde algılandı. Biz buna yönetim olarak tamamen karşıyız. Biz sporun güzel yanlarından tarafız. Böyle vakaların ne Cizre'de ne de başka yerlerde olmasını istemiyoruz. Böyle bir durumu oluşturan Mardinspor futbolcularını ve yönetimini kınıyoruz" dedi.

SÖNMEZ: "30 SENELİK FUTBOL HAYATIMDA İLK DEFA BU KADAR POLİSLE MAÇA ÇIKIYORUM"

Cizrespor Teknik Direktörü Cahit Sönmez ise, " Batman, Diyarbakır, Siirt ve Mardin'den polis getirilmişti. Biz şaşırdık. Biz maça mı çıkacağız? Nereye çıkacağız? Biz bunu haftalarca futbolcularımızla konuştuk. Biz çıkıp futbolu çirkinleştirmeden açık ve pozitif oynayarak Cizre'ye ve futbolculuğa yakışır bir şekilde mücadele etmelerini istedik. 90 dakika boyunca hiçbir olaylara sebebiyet vermeden, tansiyonu yükseltmeden centilmenlik kuralları içinde oyun oynamaya çalıştık. Fakat burada her pozisyonda hakemin çaldığı her düdükte Mardinli bazı futbolcular maçın tansiyonunu yükselterek maçı tatil ettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştılar. Daha önce Cizrespor'un hem içeride hem de dışarıda oynadığı maçlar vardır. Bu maçlarda çok dostane ve centilmenlik kuralları içerisinde oynamıştır. Buradaki olaylara gelince buradaki maç içerisinde hiçbir olay olmadı. Fakat maç bitiminde ben kendi futbolcularımı soyunma odalarına gitmelerini istedim. Bir baktım Mardinsporlu iki tane futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Onlar saldırdıktan hemen sonra 47 plakalı otobüslerin yanında bulunan bazı polisler de hemen sağa sola plastik mermi ve biber gazı sıkmaya çalıştılar. Anlayamadık. Bir anda ana baba günü oldu. Akşam da haberlerde izlediğimiz kadarıyla sanki olayları Cizre taraftarları, Cizrespor yönetimi ve Cizrespor futbolcuları çıkartmış gibi lanse edildi. Bu kesinlikle yanlıştır. Buradan Futbol Federasyonu'na sesleniyoruz. Gerçekten Cizrespor yönetimiyle, seyircisiyle futbolu çok açık ve pozitif oynayarak hiçbir şekilde söylenenler gibi değildir. Eğer bunu görmek isteyenler varsa Cizre'ye ve maçlarımızı izlemeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KASIMOĞLU: "MARDİN SPORLU FUTBOLCULAR TARAFTARLARI TAHRİK ETTİ"

Olayların Mardinsporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden çıktığını ileri süren Cizrespor takım kaptanı Cenk Kasımoğlu, "Olayların çıkmaması için biz de futbolcu olarak taraftarlara gidip centilmenlik yapmalarını, sahaya bir şey atmamalarını istedik. Elimizden gelen her şeyi yaptık ve söyledik. Çok düzgün bir maç gidiyordu. Yalnız sahadaki Mardinsporlu futbolcuların tahrikleri yüzünden ve maç sonrası bize saldırmalarından dolayı çıkan bir kargaşa oldu. Yalnız polislerin de böyle bir davranış sergilemesi çok yanlıştı. Cizrespor'un burada yaptığı hiçbir olumsuz şey yok. Sadece Mardinspor'un futbolcularının tahrikleri var. Hatta maç bittikten sonra Mardinsporlu 3 futbolcu bizim futbolculara saldırdı. Hatta saldırıya maruz kalanların içinde ben de vardım. Ama sadece bize yansıtıldı. Tabii ki de yanlış bir şeydir" şeklinde konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Cizrespor'dan Olaylı Mardinspor Maçı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement