Efsane Aşk Tamara İçin Yüzdüler - Son Dakika
Spor

Efsane Aşk Tamara İçin Yüzdüler

Efsane Aşk Tamara İçin Yüzdüler

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA) VAN'da gerçekleştirilen 'Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' kapsamında 'Ahtamara Aşkına yüzme yarışması' düzenlendi.

22.06.2010 20:07

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)

VAN'da gerçekleştirilen 'Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' kapsamında 'Ahtamara Aşkına yüzme yarışması' düzenlendi. 30 yüzücünün katıldığı 4 bin 800 metrelik zorlu mesafede yüzücüler iskeleden Akdamar adasına kadar yüzdü.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde bulunan Akdamar Adasında Van Denizi Su Sporları Şenlikleri kapsamında 'Ahtamara Aşkına yüzme yarışması' heyacanı yaşandı. Akdamar Adası efsanesinin yaşatılması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen yarışa 30 yüzücü katıldı. 4 bin 800 metrelik yarışta yüzücüler Akdamar Adası İskelesinden başlayarak Akdamar adasına kadar yüzdü. Zor anların yaşandığı yarışta yüzücüleri ise Akdamar Adası'nda elinde Fener ile temsili Ermeni kızı Ahtamara karşıladı.

4 bin 800 metrelik zorlu yarışta en iyi dereceyi Berk Özgür yaptı. Yarışlar 3 klasmanda yapılırken 18 yaş üstü erkeklerde birniciliği Giray Akın alırken, Yunus Uygur ikinci oldu. Erkekler 15-16 yaş grubunda ise birinci Berk Özgür, ikinci Emre Civan, Berkay Polat ise üçüncüğü kazandı. 12-14 yaş grubunda ise birinciliği Egemen Balcı, ikinciliği Emre Sapcı, üçüncülüğü ise Umut Atalma aldı. Bayanlar 15 - 17 yaş grubunda da birinci Zeynep Buşra Önal İkinci Göksun Demirdağ, üçüncülüğü ise Berrin Polat kazandı. 18 yaş üzeri bayanlarda ise birinci Ayşegül Emir olurken, Aslı Öskeskin de ikinci oldu. Yarışmada dereceye girenlere ise birer adet Cumhuriyet altını hediye edildi.

Yarışmaya katılan yarışmacılar Van Gölü'nde yüzmenin çok zevkli olduğunu söyledi. Yarışmalar sonunda açıklama yapan Van Vali Yardımcısı Halil Berk Vanlıların su sporlarına daha çok önem vermesi gerektiğini belirtti Vali Yardımcısı Berk, "Buradaki amacımız Tamaranın o güzel aşkını uzun yıllar sonra canlandırmaktı. Çünkü bu adada bir tarih bir efsane bulunmaktadır. Bizde bu efsaneyi canlandırmak amacıyla bu yıl ilki olan bu yarışları düzenledik. Yarışlarda oldukça zevkli ve heyecanlı geçti. Ben yarışlardan oldukça memnun kaldım inşallah misafirlerimizde beğenmiştir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Efsane Aşk Tamara İçin Yüzdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement