Güreş Camiası İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Güreş Camiası İftarda Bir Araya Geldi

Güreş Camiası İftarda Bir Araya Geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Türkiye değişti, bundan spor ve gençlik de payını aldı"

09.07.2014 22:54

Türk güreş camiası, Güreş Federasyonunun verdiği iftarda bir araya geldi.

İftara katılan ve bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin değiştiğini, spor ve gençliğin de bundan payını aldığını söyledi.

Tesisleşme noktasında dünyada sayılı ülkeleri yakaladıklarını belirten Kılıç, "Türkiye değişti, bundan spor ve gençlik de payını aldı. Tesis kafi değil, içini gençlerle doldurmalıyız. Gençlerin kullanımına açmalıyız. Bu durumda federasyonlara büyük iş düşüyor. Hep beraber başaracağız" dedi.

Maddi kaynak aktarmakla işlerinin yürümeyeceğini anlatan bakan Kılıç şöyle konuştu:

"Başarının, gurur ve şerefle taşındığı bir dönemi yaşıyoruz. Rehavete kapılmak yok. Kapılırsanız başarının geçici olduğu tezini doğrulamış olursunuz. Hiçbir şekilde yasa dışı maddeyle işiniz olmasın. Doping denen zehirle işiniz olmasın. Buna da toleransımız yok. Sadece kullanan değil, veren, aracı olanları yakalarsak gözünün yaşına bakmayacağız."

İftara AK Parti milletvekilleri, Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, Osman Aşkın Bak, Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Hasan Fehmi Kınay ve Ülker Güzel'in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Asbaşkanı Ahmet Ayık katıldı.

İftarın ardından Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda madalya alan sporculara Türk Güreş Vakfı tarafından cumhuriyet Altını verildi. Şampiyonada altın madalya kazanan sporculara 10, gümüş alanlara 7, bronz madalya elde edenlere 4, antrenörlere de üçer cumhuriyet altını ödül dağıtıldı. Ödüller davetliler tarafından takdim edildi.

Öte yandan, Türk Güreş Vakfı yöneticileri, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ve eski başkan aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak'a plaket verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Güreş Camiası İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement