İzmir Kulüpleri Alsancak Stadı'nda Oynamak İstiyor - Son Dakika
Spor

İzmir Kulüpleri Alsancak Stadı'nda Oynamak İstiyor

İzmir Kulüpleri Alsancak Stadı\'nda Oynamak İstiyor

Yeni sezonda müsabakalarını Alsancak Stadı'nda oynamak isteyen Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka yöneticileri bir araya geldi.

11.06.2013 17:34

Yeni sezonda maçlarını Alsancak Stadı'nda oynamak isteyen Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka kulüpleri yöneticileri İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) ev sahipliğinde bir araya geldi.

İZVAK'tan yapılan yazılı açıklamada, vakıf toplantısında yapılan toplantının ardından Karşıyaka, Altınordu ve Göztepe başkanlarının, yeni sezonda maçlarını Alsancak Stadı'nda oynama kararı aldığı, stadın zemininin kulüplerce ortak onarımı konusunda Altay'ın 24 Haziran'daki kongresini bekleme ve daha sonra acil harekete geçme konusunda anlaşıldığı belirtildi.

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, kulüp başkanlarıyla yaptıkları toplantıda Altay Kulübü Başkanı Ömer Hızlıok'un Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ı ziyaretleriyle ilgili bir takım açıklamalarda bulunduğunu, bunlardan İZVAK'ın haberi olmadığını bildirdi. Yemişçi, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Eğer haberimiz olsaydı, sözünü aldığımız 1 milyon liralık yenileme bütçesiyle stadın yeniden Altay'a devredilmesi konusunda Genel Müdürlüğe ve Spor Bakanlığı'na karar aldırırdık. Çünkü bize mart ayında bu şekilde söz verilmişti.  Sözü de çiğnetmezdi. O kadar gücümüz var. Ama 17 Mayıs'tan bu yana birçok gelişme yaşanıyor ve İZVAK devre dışı bırakılıyor. Sorun ise çözülemiyor.

Altay Başkanı Ömer Hızlıok olarak birliği bozdunuz ve Alsancak Stadı zemini yapılamadığı için diğer kulüpleri de mağdur ettiniz. İzmir tek yumruk olamadığı için bu durumda. İZVAK olarak 'Gelin, birlik olalım' diyoruz, nelerle karşılaşıyoruz. Gerçekten çok üzülüyorum. Bizim İZVAK olarak hiçbir kulübün gelirlerinde gözümüz yok. Aksine onlara gelir sağlıyoruz."

Yemişçi'nin bu açıklamaların ardından Altay Başkanı Ömer Hızlıok ile basın sözcüsü Ergül Gülbent'in toplantıdan ayrıldığı kaydedildi.

Metin Kaplan'ın görüşleri

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, 4 kulübün Alsancak Stadı'nda oynamasına karşı olmadığını ancak kulüplerin sporcu sağlığını düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Hiçbir kulübün işine karışmayacağını ifade eden Kaplan, şu görüşleri dile getirdi:

"Ama Alsancak Stadı zeminini uzmanlara inceletin. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Şu anda zemini yenilemeye kalksak ihale süreci dahil ilk yarı sonuna zor yetişir. Tek çözüm, burada oynamak isteyen kulüplerin acil karar alıp, zemini ağustos ayında başlayacak lige kadar ortak yaptırmalarıdır. Bu konu için de öncelikle Altay ile anlaşmaları gerekir." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İzmir Kulüpleri Alsancak Stadı'nda Oynamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement