Kırkpınar'ın Başpehlivanları Kocaeli'de Er Meydanına Çıktı - Son Dakika
Spor

Kırkpınar'ın Başpehlivanları Kocaeli'de Er Meydanına Çıktı

Kırkpınar\'ın Başpehlivanları Kocaeli\'de Er Meydanına Çıktı

Aralarında Kırkpınar’ın tüm ünlü başpehlivanlarının olduğu toplam bin sporcu, Kocaeli’de düzenlenen 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde er meydanında kol bağladı.

10.05.2015 17:00

Aralarında Kırkpınar'ın tüm ünlü başpehlivanlarının olduğu toplam bin sporcu, Kocaeli'de düzenlenen 7. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde er meydanında kol bağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin yedincisi bu sabah başladı. Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen güreşler, sezonun ilk yağlı güreşi olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Güreşlerde bu sene bir ilk yaşanıyor. Türkiye'nin tüm önemli başpehlivanları ile birlikte toplam bin pehlivan Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde kol bağlıyor. 7. Altın Seka Park Altın Güreşleri, bu yıl Türk güreşinin efsane ismi olan ve Göçmen Recep olarak bilinen Recep Güreşen onuruna düzenleniyor. Güreşleri izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yağlı güreşin ata sporu olduğunu belirterek, "Biz de özellikle Kocaeli olarak bu spora büyük önem veriyoruz. Bu nedenle bu sporun alt yapısını da Büyükşehir Belediyesi olarak güçlendiriyoruz" dedi.

UNUTULMAZ SPORCULAR DA İZLEDİ

7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri, bu yıl baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2, teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılıyor. Güreşler, bu sabah 09.00 itibariyle minik 1 kategorisiyle başladı. Vatandaşların sabahın ilk saatlerinden itibaren ilgi gösterdiği güreşleri, Türkiye'nin güreşteki unutulmaz sporcuları, Reşit Karabacak, Mehmet Sarı, İbrahim Gümüş, Aydın Demir, Ali Susuz, Sabri Göçer, Osman Şener ve Ahmet Taşçı gibi isimler de izledi. Bu yılki güreşlerin onuruna düzenlendiği Recep Güreşen de güreşlerin başladığı ilk andan itibaren er meydanına gelerek, güreşçileri yalnız bırakmadı.

KARAOSMANOĞLU: "GELECEK YIL DAHA FAZLA TRİBÜN İMKANI SAĞLAYACAĞIZ"

Güreşin ata sporu olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Özellikle Marmara Bölgesi ve Kocaeli olarak, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile birlikte bu spora büyük önem veriyoruz. Bu nedenle yağlı güreşlerin alt yapısını da güçlendiriyoruz. Yağlı Güreş tesislerimizde güreşçilerimiz her türlü imkan çerçevesinde yılın her günü antrenman yapıyor. Seka Park Altın Kemer Güreşleri'nin de bu yıl yedincisini düzenliyoruz. Gelecek yıl bu alanın etrafını daha da genişletip, daha fazla tribün imkanı sağlayacağız" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, Seka Park Altın Kemer Güreşleri'ne katılan tüm sporcuları da kutlayarak, güreşlerde başarılar diledi.

Konuşmanın ardından Başkan Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla 59 başpehlivanın kura çekimi gerçekleştirildi. 7. Seka Park Altın Kemer Güreşleri başpehlivanlık kategorisinde Kırkpınar'ın tüm başpehlivanları kol bağlayacak. Bu başpehlivanlar arasında geçen yılın Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı da yer alıyor. Ayrıca İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Osman Aynur, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa ve Ahmet Kavakçı da Seka Park Er Meydanı'nda kol bağlayacak.

1 TON YAĞ KULLANILACAK

Öte yandan Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde bu yıl 1 ton yağ kullanılacak. Güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı 50 hakem yönetiyor. Kırkpınar davul zurna ekipleri ile çığırtkanları da gün boyu er meydanına renk katıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, güreşleri izlemeye gelen konuklara ayrıca Osmanlı Şerbeti ikramında bulunuyor. Büyük mücadelelere sahne olan güreşlerin saat 21.00'e kadar sürmesi bekleniyor. Güreşlerin sonunda galip gelen başpehlivana Kocaeli'ye özgü motiflerin yer aldığı ve 15 bin TL değerinde olan Altın Kemer ödül olarak verilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar'daki gibi 3 kez kazanma şartı olmayacak. Ayrıca derece sırlamasına göre; birinci, ikinci ve üçüncüye madalya verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kırkpınar'ın Başpehlivanları Kocaeli'de Er Meydanına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement