Trabzon'da Cumhuriyetin 100. Yılına Koşu - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Cumhuriyetin 100. Yılına Koşu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk koşusu ve Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Koşuyoruz' sloganıyla gerçekleştirildi. Yarışlara binlerce sporcu katılırken, dereceye giren sporcular madalya ve hediyelerle ödüllendirildi.

28.10.2023 16:25

TRABZON'da Cumhuriyetin 100'üncü yılı kapsamında büyükşehir belediyesince 43'üncüsü düzenlenen halk koşusu ve Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu organizasyonu yapıldı. Maratonun, 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Koşuyoruz' sloganı ile gerçekleştiğini aktaran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 'Türkiye'nin en eski, en kadim ikinci maraton organizasyonu olarak 43'üncü kez bu sene gerçekleştiriyoruz. İnşallah daha nice uzun yıllar Trabzon'da bu güzel spor organizasyonu devam eder. Spor şehri Trabzon'a çok yakışan bir organizasyonö dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Koşuyoruz' sloganıyla 43'üncü halk koşusu ve Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, koşuldu. Yarışlar kapsamında ilk olarak Hızırbey Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi Jandarma Er Mustafa Mutlu üst geçidi altından halk koşusu başladı. Ardından 21 ve 10 kilometrelik Yarı Maraton koşusu gerçekleştirildi. 43'üncü Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun startını Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu birlikte verdi. Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu, yarışmada dereceye giren sporcuları tebrik etti. Bitiş çizgisine yaklaşan sporculara Türk Bayrağı ve Filistin bayrağı verildi. Birçok sporcu ellerinde Türk Bayrağı ile Filistin Bayrağıyla koşuyu tamamladı.

'TÜRKİYE'NİN YENİ YÜZYILINA, CUMHURİYETİN 100'ÜNCÜ YILINA KOŞUYORUZ'

Maratonun 'Cumhuriyetin 100'üncü Yılına Koşuyoruz' sloganı ile gerçekleştiğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 'Ülkemiz için milletimiz için çok önemli bir günün arifesindeyiz. Yarın Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünü hep beraber kutlayacağız. Gerçekten çok önemli bir hadise hepimiz için. Bu manada maratonun hemen bir gün öncesine denk gelmesi bizim için de çok güzel bir tevafuk oldu. Slogan olarak da 'Türkiye'nin yeni yüzyılına koşuyoruz, cumhuriyetin 100'üncü yılına koşuyoruz' dedik. Çok güzel bir katılım var. Çok güzel bir coşku var. Yaklaşık 2 bin sporcu bu koşullarda yer alıyor. Vatandaşlarımız çok güzel ilgi gösteriyorlar. Biz de biraz önce kısmen katıldık. Trabzon'umuzun tanıtımına da çok önemli katkı yapıyor bu organizasyon. Tabii Türkiye'nin en eski, en kadim ikinci maratonu organizasyon olarak 43'üncü kez bu sene gerçekleştiriyoruz. İnşallah daha nice uzun yıllar Trabzon'da bu güzel spor organizasyonu devam eder. Spor şehri Trabzon'a çok yakışan bir organizasyon. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak bütün paydaşlarımızla birlikte bunu gerçekleştirmekten, organize etmekten mutluyuz. Gençlik Spor bakanlığımıza, Atletizm Federasyonu başkanlığımıza, katkı sağlayan sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruzö diye konuştu.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYA VE HEDİYE VERİLDİ

Maratonun ardından törenle dereceye giren sporculara, madalyaları ve hediyeleri takdim edildi.Yapılan yarışmalar sonucunda, 10 Km erkekler koşusunda; Fetene Alemu Regesa birinci, Giorgi Lomidze ikinci, Hakan Çoban üçüncü oldu. 10 Kilometre kadınlar kategorisinde ise Nataliya Mamaeva birinci, Tuğba Haytaoğlu ikinci, Tuğba Akın ise üçüncü oldu.21 kilometre erkekler koşusunda birinciliği Meshack Kimutai Kıbıl alırken ikinci Üzeyir Söylemez, üçüncü ise Daviti Kharazıshvilidavit oldu. 21 kilometre kadınlar koşusunda Ivyene Jeruto Lagat birinci, Dilek Öztürk ikinci, Zuhal Ulaş ise üçüncü oldu.Halk koşusunda erkeklerde birinciliği Emrah Öztürk alırken, ikinci Bekir Doğan üçüncü ise Sergei Milykh oldu. Halk koşusu kadınlar kategorisinde ise birinciliği Emel Sağlam, ikinciliği Melek Taş üçüncülüğün sahibi ise Sıla Akan oldu. (DHA)

Trabzon\'da Cumhuriyetin 100. Yılına Koşu
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzon'da Cumhuriyetin 100. Yılına Koşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement