Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı - Son Dakika
Teknoloji

Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı

Fransa'da hükümet çalışanlarına, güvenlik açıkları nedeniyle resmi işlerde WhatsApp, Telegram ve Signal gibi uygulamaların kullanımı yasaklandı. Çalışanlar, Olvid adlı Fransız şifreli mesajlaşma uygulamasına teşvik ediliyor. Yasak 8 Aralık'ta başlayacak.

30.11.2023 11:53  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Elisabeth Borne'un Fransız yayıncı BFMTV tarafından Çarşamba günü ele geçirilen bir notunda, Fransız hükümet çalışanlarının iç iletişim için WhatsApp, Telegram, Signal ve diğer yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulamalarını kullanmalarının güvenlik açıkları nedeniyle resmi olarak yasaklandığı ortaya çıktı. Yasak 8 Aralık'ta yürürlüğe girecek.

FRANSIZ UYGULAMALARI KONUŞULUYOR

Kabine üyelerinin bunun yerine, küresel rakiplerinden farklı olarak kullanıcılarından bir SIM kart veya telefon numarası gerektirmeyen ve mesaj içeriğinin yanı sıra meta verileri de şifreleyen Fransız şifreli mesajlaşma uygulaması Olvid'i kullanmaları teşvik ediliyor. Rakiplerine göre daha özel ve güvenli olduğu söylenen Fransız uygulaması, Fransız Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenliği Ajansı (ANSSI) tarafından güvenlik sertifikası alan tek mesajlaşma platformu olarak biliniyor. Başka bir Fransız mesajlaşma uygulaması olan Tchap'ın kullanılmasına da izin veriliyor.

Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı

EĞLENCE AMAÇLI UYGULAMALAR DA YASAKLANDI

Borne'un notu, bu yıl Fransız kamu görevlilerine yönelik uygulama yasaklarının ikinci turunu temsil ediyor. Mart ayında Kamu Hizmetleri Bakanı Stanislas Guerini, TikTok ve benzeri eğlence amaçlı uygulamaların oluşturdukları güvenlik riskleri nedeniyle devlet telefonlarında yasaklanacağını açıklamıştı. Twitter ve Instagram'ın yanı sıra Netflix video platformu, Candy Crush oyunu ve flört uygulamaları da yasaklandı.

Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı

TİKTOK KULLANIMINI SINIRLANDIRMAYA ÇAĞIRDI

Aynı zamanda Ulusal Meclis, milletvekillerini, veri güvenliği endişeleri nedeniyle yaklaşık bir düzine ülkede ve AB'de hükümet telefonlarında kullanılması yasaklanan TikTok kullanımını sınırlandırmaya çağırdı. Milletvekillerine ayrıca Instagram, Snapchat, WhatsApp, Telegram ve Signal kullanımlarını azaltmaları teşvik edildi.

Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı

ABD HÜKÜMETİNE BİLGİLER TESLİM EDİLMİŞTİ

WhatsApp teorik olarak şifreli mesajlaşma olanağı sunarken, Facebook'un ana şirketi Meta'nın bir yan kuruluşu olan şirketin, kullanıcının bir suç işlediği şüphesi bile olmaksızın, kullanıcıların verilerini ABD hükümetine kolaylıkla teslim etmesiyle biliniyor.

Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp\'ı kullanmasını yasakladı

Son Dakika Teknoloji Fransa, devlet çalışanlarının WhatsApp'ı kullanmasını yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement