Threads Kullanıcı Sayısı Hızla Düşüyor - Son Dakika
Teknoloji

Threads Kullanıcı Sayısı Hızla Düşüyor

Threads Kullanıcı Sayısı Hızla Düşüyor

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülen Threads, bir hafta gibi kısa sürede 150 milyon kullanıcıya ulaşmasına rağmen aktif kullanıcı sayısında %82 oranında düşüş yaşadı. Kullanıcılar uygulamayı daha seyrek açıyor ve daha az zaman harcıyor. Threads'in günlük kullanım süresi 20 dakikadan 3 dakikaya geriledi. Bu düşüşe rağmen Meta CEO'su Mark Zuckerberg, temel özellikleri geliştirmeye odaklanarak kullanıcı tabanını büyütmeyi planlıyor.

05.08.2023 10:07  Güncelleme: 10:09

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülen Threads, kullanıcı tabanını korumakta zorluk çekiyor. Bir hafta gibi kısa süre içerisinde 150 milyon kullanıcıya ulaşan platformun aktif kullanıcı sayısı neredeyse tamamen sıfırlanmış durumda.

Threads kullanıcı sayısı %82 oranında düştü

Instagram'a entegre edilen yazı tabanlı uygulama, Temmuz ayı başında piyasaya sürüldü. Birkaç gün içinde 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşarak en hızlı büyüyen uygulama oldu. Ancak araştırma firmasının verilerine göre, uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısının zirve noktasına kıyasla yüzde 82 oranında düştü.

Sensor Tower verilerine göre kullanıcılar, Threads'i sadece daha seyrek açmakla kalmıyor, aynı zamanda çok daha az zaman harcıyor. İlk hafta yaklaşık 20 dakika olan kullanım oranı şu anda günde 3 dakikaya kadar geriledi.

234234234

Bir başka analiz firması da bu verileri doğruladı. Threads kullanımının geçtiğimiz hafta itibarıyla 12,6 milyona düştüğünü belirtti. Ek olarak, Twitter kitlesinin yaklaşık yüzde 10'u hala Threads kullanmaya devam ediyor.

Threads'in kullanıcılar için günlük bir alışkanlığa dönüşmesinde uzun bir zaman gerekiyor. Ayrıca uygulamada sohbet etme gibi birçok eksik özellik bulunuyor.

Threads Kullanıcı Sayısı Hızla Düşüyor

Bu rakamlara rağmen Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads konusunda iyimserliğini koruyor. Kullanıcı tabanını daha da büyütmeye çalışmadan önce temel özellikleri geliştirmeye odaklanmayı planlıyor. Ancak Instagram ve Facebook gibi bir uygulama haline gelip gelmeyeceği belirsiz.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Threads Kullanıcı Sayısı Hızla Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement