Western Digital Red 4 Tb Nas Sabit Sürücü - Son Dakika
Teknoloji

Western Digital Red 4 Tb Nas Sabit Sürücü

Western Digital Red 4 Tb Nas Sabit Sürücü

Depolama ürünleriyle dikkat çeken Western Digital'in Red serisi 4 TB'lık sabit sürücüsü test merkezimizin konuğu oldu.

12.11.2013 18:00

Hasan Uğur Nayır - - İnceleme konuğumuz WD Red serisinin 4 TB'lık NAS sabit sürücüsü. Model numarası WD40EFRX olan ürünün NAS olması öne çıkan özelliği. Peki kısaca NAS nedir? NAS'ın açılımı Network Attached Storage. Yani "Ağa Bağlı Depolama" veya "Ağ Eklentili Depolama" olarak tanımlanıyor. Kendi bulut sisteminizi yapmanızı sağlıyor. Böylece internet üstünden NAS sistemindeki dosyalara erişebilirsiniz, yedekleme yapabilirsiniz. WD Red serisi NAS sabit sürücüler ise ufak iş yerleri ve evde kullanabileceğiniz NAS sistemlerine uygun şekilde tasarlanmış.

Diğer fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.

İnceleme ürünümüz 147x101.6x25.4 mm boyutlarında. Arayüzü SATA 6 Gb/s, önbelleği ise 64 MB. IntelliPower teknolojisi ise otomatik hız ayarını yapıyor. Bunlarla birlikte sabit diskteki NASware 2.0 teknolojisi öne çıkıyor. Sürücü içinde yer alan NASware 2.0, NAS sistemlerindeki sorunları çözmekte usta. Akıllı hata düzeltme, komut tamamlama, güç tasarrufu, düşük işlem sıcaklığı NASware 2.0'ın sunduğu özellikler arasında. Mesela komut tamamlama, işleme alınan komutu tamamlıyor. Bu durum ani bir problemle karşılaşıp (Elektrik kesintisi gibi), kapanmakta olan bir sistemde yaşanabilir. Komut tamamlama aslında veri kaybı ve bozulmasını en az orana indiren önlemlerden bir tanesi.

#Sayfa#

Birden fazla sabit sürücünün olduğu bir sistemde denge önemli bir unsur. Çünkü dengelemede olan problem zamanla aşırı titreşime neden oluyor ve bu da sürücünün ömründen yiyor. Tabii ki performansı da etkiliyor. WD'nin 3D Active Balance Plus teknolojisi denge sorununun önüne geçmek için geliştirilen bir çözüm.

Diğer fotoğraflar için buraya tıklayabilirsiniz.

Sabit sürücüyü genel olarak test ettik ve kullanımına baktık. Açıkçası yaptığımız denemelerde NAS sürücüsü olarak başarılı olduğunu gözlemledik. Bunlarla birlikte ürün ısınmıyor, titreşimi ise oldukça az. Normal bir kullanımla sürücünün titreşimi fark edilmiyor bile, yoğun bir kullanımda da çok dikkat etmek gerekiyor. Ses oranı da az, normal bir sabit sürücünün çalışması sırasında çıkan sesler işitilmiyor. Genel olarak WD Red 4 TB sabit sürücü başarılı iş çıkartıyor. NAS sisteminde kullanılabilecek en iyi çözümlerden bir tanesi. İçeriğinde barındırdığı teknolojilerle birlikte güvenlik konusunda da öne çıkıyor.

Puan: 85/100

Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Western Digital Red 4 Tb Nas Sabit Sürücü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement