Kayseri'de Soğanlı Vadisi'nde Fotoğraf Kampı Düzenlendi - Son Dakika
Turizm

Kayseri'de Soğanlı Vadisi'nde Fotoğraf Kampı Düzenlendi

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Soğanlı Vadisi'nde fotoğraf tutkunları için kamp düzenlendi. Yabancı öğrenciler, tarihi vadiyi keşfetti.

15.10.2023 18:22  Güncelleme: 18:41

KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan Soğanlı Vadisi'nde fotoğraf tutkunları için kamp düzenlendi. Fotoğraf kampı kapsamında, yurt dışından Erasmus ile Kayseri'ye gelen yabancı öğrenciler eğitim için geldikleri tarihi vadiyi yakından keşfetti.

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde yer alan ve Kapadokya'nın giriş kapısı olarak bilinen Soğanlı Vadisi'nde, fotoğraf tutkunları için 'fotoğraf kampı' düzenlendi. 13-15 Ekim tarihleri arasında Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi İşbirliği ile düzenlenen 'Soğanlı Avla Kanyonu Fotoğraf Kampına', Vali Yardımcısı Ömer Teke, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, YİKOP Müdürü Ali Ramazan Esen, Ak Parti Yeşilhisar İlçe Başkanı Hasan Beyoglu, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu temsilcisi Sami Türkay, ERÜ Öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ve Soğanlı Muhtarı Ali Cebeci katıldı.

'AMACIMIZ SOĞANLI'YI HERKESE DUYURMAK'

Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, foto kampın önemine vurgu yaparak, "Avla Kanyonunun fotoğraflanması ile Soğanlı'yı dünyanın en ücra noktasına kadar duyurmak amacıyla böyle bir kamp yapmayı düşündük. Soğanlımızı tanımayan kalmayacak. İnşallah Soğanlı'da daha yoğun turist kafileleri olacak. Zaten 2 yıldır Soğanlı'ya turistler ilgi gösteriyor" dedi.

YABANCI ÖĞRENCİLER İLK KEZ DENEYİMLEDİ

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Uğur Aydın ise, "Üniversitemizdeki fotoğrafçılık dersi kapsamında öğrencilerimizle birlikte Kayseri Valiliğimizin düzenlemiş olduğu 'Fotokampa' katıldık. Öğrenci arkadaşlarımızın bir kısmı yurt dışından geldi. Erasmus programı ile gelen öğrencilerimiz de var. Buranın güzelliklerini, ören yerlerini, kiliselerini görme fırsatını buldular. Güzel fotoğraflar çekerek belge olarak kendilerinde saklama fırsatı buldular. Böyle bir etkinlikten dolayı Kayseri Valiliği'ne teşekkür ediyorum. Özellikle yabancı öğrencilerimiz böyle bir yeri daha önce görmediklerini ve Kapadokya'dan bir farkı olmadığını ve turistik açıdan aynı özellikte olduğunu söylediler" diye konuştu.(DHA)

Kayseri\'de Soğanlı Vadisi\'nde Fotoğraf Kampı Düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Kayseri'de Soğanlı Vadisi'nde Fotoğraf Kampı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement