Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonlandı - Son Dakika
Yaşam

Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonlandı

Bitlis\'te iki aile arasındaki husumet barışla sonlandı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde komşu iki köyde ikamet eden Tuzgu ve Göktaş aileleri arasındaki husumet, aile ve bölgenin ileri gelenleri ile kanaat önderlerinin aracılığıyla barıştırıldı. Düzenlenen barış töreniyle birlikte aileler arasındaki husumet sona erdi.

26.11.2023 14:13  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde iki aile arasında bir süredir devam eden husumet yapılan girişimler sonucuna barışla noktalandı.

Güroymak ilçesine bağlı Güzelli ve Taşüstü köylerinde komşu iki köyde ikamet eden Tuzgu ve Göktaş aileleri arasındaki husumet sonlandırıldı. Aile ve bölgenin ileri gelenleri ile kanaat önderlerinin aracılığı ile barışmaya ikna edilen iki aile için barış töreni düzenledi. Güroymak Mehmet Selim Özmen Camiinde düzenlenen barış töreni ile iki aile arasındaki husumet barışma noktalandı. Törene katılanlar huzurunda barış yemini ederek Kuran'ı Kerimin altından geçen aile bireyleri bir birlerine sarılarak bir süredir devam eden husumeti sona erdirdi.

Düzenlenen barış törenine, Bitlis İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, İlçe Kaymakamı M. Zahid Uzun, AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Bitlis'te iki aile arasındaki husumet barışla sonlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement