Depremzedeler, imar izni alamadıkları için ev yapamıyor - Son Dakika
Yaşam

Depremzedeler, imar izni alamadıkları için ev yapamıyor

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde depremde evleri zarar gören depremzedeler, hisse sahibi oldukları başka bir arazi üzerinde, henüz imar izni verilmediği için yeni bir ev yapamadıklarını bildirdi.

26.08.2023 11:23

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde depremde evleri zarar gören depremzedeler, hisse sahibi oldukları başka bir arazi üzerinde, henüz imar izni verilmediği için yeni bir ev yapamadıklarını bildirdi. Depremzede Dursun Karakaş, "Bu bölgenin insanının da yüzde sekseni Kahramanmaraş'ta yaşadığı için ev sorunu da olduğu için burada yerlerimiz olduğu için biz buraya ev yapmak için müracaatta bulunduk. Burada 647 dönüm yerimiz var bütün köylünün ve 647 dönümün içinde 600 kişinin aşağı yukarı hissesi var. Ev yapmak istiyoruz ama ev yapamıyoruz. Belediye burada parsel numarası vermediğinden dolayı mağdur durumdayız" dedi. Bir başka depremzede Mustafa Bilir ise "Kiralar arttı. Kira ödeyemez duruma geldik. Asgari ücret de yetmiyor bize. Onun için bir an önce biz buraya evi yapıp buraya yerleşmek istiyoruz" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinin bağlı Geben yaylasında depremlerden etkilen birçok depremzede, yaklaşık 600 hissedarı bulunan 647 dönümlük alana depreme dayanıklı yeni ev yapmak istiyor. Belediyeye başvuru yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden depremzedeler, Fevziye Mahallesi'nde 3112 nolu parselin imara açılmasını istiyor.

Depremzede Dursun Karakaş şunları söyledi:

"6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra ev yapma ihtiyacımız doğdu. Bu bölgenin insanının da yüzde sekseni Kahramanmaraş'ta yaşadığı için ev sorunu da olduğu için burada yerlerimiz olduğu için biz buraya ev yapmak için müracaatta bulunduk. Burada 647 dönüm yerimiz var bütün köylünün ve 647 dönümün içinde 600 kişinin aşağı yukarı hissesi var. Ev yapmak istiyoruz ama ev yapamıyoruz. Belediyenin burada parsel numarası vermediğinden dolayı mağdur durumdayız.

"HEPİMİZ MAĞDUR DURUMDAYIZ"

Buraya depreme dayanıklı evler yapmak istiyoruz ama yapamıyoruz, parselimiz belli değil. Ev yapan vatandaşlarımız var buraya ama kimin yerine yaptı ? Nereye yaptı oda belirsiz o da muallakta ve çok mağdur durumdayız. Belediyeye imar için başvuru oldu ama belediye buraya imarı bir türlü çıkaramadığı için mağdur durumdayız hepimiz mağdur durumdayız. Belediyenin buraya bir an önce imara çıkarması lazım. Göksun buraya çok yakın olduğu için Göksun depreminden Geben mahallesi çok aşırı derecede etkilendi. Hak sahipleri olanlar buraya ev yapmak istiyor  ve ev yapamıyoruz. Göksun'da da sık sık depremler devam ettiğinden dolayı korkudan dolayı önümüzde kış insanlarımızın hepsi ve bizde mağdur durumdayız."

BELEDİYEDEN ONAY İSTİYORUZ

Bir başka depremzede Mustafa Bilir ise "6 Şubat'ta başlayan depremlerden dolayı hem Maraş'ta ben mağdurum, Eskişehir'de birader mağdur. Bizim burada yerimiz var parsellenmiş ama imara açılmasını bekliyoruz. Ev yapmak istiyoruz. Kiralar arttı kira ödeyemez duruma geldik. Asgari ücrette yetmiyor bize. Onun için bir an önce biz buraya evi yapıp buraya yerleşmek istiyoruz. Sadece belediye burayı imara açsın istiyoruz. Biz burada bekliyoruz kaç ay oldu, 1 seneye yaklaştı. Biz her şeyi belediyeden bekliyoruz. Belediyenin bir onayına bir imzasına bağlı. Eskişehir'de biraderim mağdur, İzmir'de arkadaşım mağdur… Arsası burada çıkmış onaylanmış bir imzaya bakıyor. O da mahkemeye verecek bizde vereceğiz. Belediyeden onay istiyoruz" dedi.

Depremzedeler, imar izni alamadıkları için ev yapamıyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Depremzedeler, imar izni alamadıkları için ev yapamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement