Enkaz kent Hatay'da deprem konutları yükseliyor, örnek daire adeta cezbediyor - Son Dakika
Yaşam

Enkaz kent Hatay'da deprem konutları yükseliyor, örnek daire adeta cezbediyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarında çalışmalar hızla devam ediyor. Örnek daire, görünümüyle dikkat çekiyor. Depremzede vatandaşlar, yeni konutları sabırsızlıkla bekliyor.

13.07.2023 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enkaz kent Hatay'da deprem konutları yükseliyor, örnek daire adeta cezbediyor

HATAY - Depremin vurduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilmeye başlanan konutlarda çalışmalar son hızla devam ediyor. Hazırlanan örnek daireyse, görünümüyle cezbediyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken diğer yandan da depremin izleri silinmeye çalışılıyor. Enkaz kent Hatay'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı deprem konutlarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İskenderun ilçesinde de depremzede vatandaşlar için inşa edilen Düğünyurdu Mahallesi'nde bulunan 492 konutta, Aşkarbeyli Mahallesi'nde de bulunan 959 konutta çalışmalar aralıksız devam ediyor. Düğünyurdu Mahallesi'nde inşa edilen konutların 10 bloğu 3+1, 14 bloğuysa 2+1 şeklinde yapılıyor ve hazırlanan örnek daireyse görünümüyle dikkat çekiyor.

"Komşularımızı dört gözle bekliyoruz"

Deprem konutlarının yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Meltem Yağış, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve depremzede komşularını 4 gözle beklediğini ifade etti.

Yağış"Rabbim, devletimize zarar vermesin. Şuanda depremzede vatandaşlarımıza devletimizi her türlü destek çıkıyor. Bütün evler yapılıyor. İnsanların çadırlarda ve konteynerlerde kalmamaları için çalışmalar gösteriliyor. Bende, bu çalışmalara şahit oluyorum. Komşularımda şahit oluyorlar. Deprem gününden beri bütün inşaatları görüyoruz, gözlemliyoruz. Komşularımızı dört gözle bekliyoruz. Bir an önce evlerine yerleşmeleri için çok dua ediyorum" dedi.

Deprem konutlarının yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Türker Kurt ise "Bu alan bizim evin hemen yanı. Buralarda yeni yapılan konutlar, çok hızlı ilerledi. Buralar komple kayalıktı, kayaları kırmakta baya zorlandılar. Uzun bir süre, iş makinaları kayaları kırmakla uğraştı. Hatta dinamit patlatıp, kayaları kırdılar. Bu kadar kısa süreceğini bende tahmin etmiyordum. Deprem konutlarının yapılması gayet hızlı bitti. 1 tane blok tamamen bitti. Hatta örnek daire yaptılar. Aşağı tarafta da makinalar devamlı çalışıyor. Komşularımızı bekliyoruz, buralar şenlenecek" şeklinde konuştu.

Enkaz kent Hatay\'da deprem konutları yükseliyor, örnek daire adeta cezbediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Enkaz kent Hatay'da deprem konutları yükseliyor, örnek daire adeta cezbediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Nusret Tomak: Yıkılan yer Antakya birtane sağlam ev yok konut olarak ne yapilmis reklam yapın anca 17 0 Yanıtla
    Mustafa Gezer: Haklısın bende Antakyalıyım. Bizim mahalledeki binaların hepsi yıkık, ağır hasarlıların da birkaçını yıkmışlar. Gelmişler en az yıkılan ilçelerden seçmişler bina yapıyorlar 12 0
  • Uğur Arık: Depremden önce yapımına başlanan binaları, depremzedeler için yapılıyormuş gibi reklam yapmayın. Hayırlısı ile insanlarımıza evlerini kış bitmeden yetiştirin yeter. Tüm hatay halkı tokinin nezaman nerede inşaatlara başladığını zaten biliyor. 2 0 Yanıtla

Advertisement