Malatya'da deprem sonrası ağır hasarlı binalar yıkılıyor - Son Dakika
Yaşam

Malatya'da deprem sonrası ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Malatya\'da deprem sonrası ağır hasarlı binalar yıkılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Yıkımlar sonrası enkazlar kamyonlarla döküm sahalarına taşınıyor.

19.11.2023 11:27  Güncelleme: 11:28

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. 29 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yapının da hasar aldığı ilçede kontrollü gerçekleştirilen yıkımlar sonrası ortaya çıkan enkazlar ise kamyonlarla döküm sahalarına taşınıyor.

"Mahallemizde yıkımlar yüzde 75 oranında tamamlandı"

İlçe genelinde yıkımların sürdüğünü kaydeden Kültür Mahalle Muhtarı İhsan Boyraz, "Akçadağ ilçe genelinde yıkımlar sürüyor. Kültür Mahallesi'ndeki ağır hasarlı yapıların yıkımı yüzde 75 oranında tamamlandı. Geriye yüzde 25'lik bir bölüm kaldı. An itibariyle de ilçe merkezinde yıkımlara da başlandı. ilçe merkezdeki işyerlerinin yıkılmasının ardından mahallelerde geriye kalan az miktardaki yapılarda yıkılacak" dedi.

"Emlak konut yeni bir çarşı için çalışmalara başladı"

İlçe merkezine Emlak konut tarafından yeni bir çarşı kazandırılması için çalışmalara başlanıldığını belirten Akçadağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fatih Şahin ise "İlçe merkezimizdeki ağır hasarlı iş yerlerinin yıkımları sürüyor. İnşallah vatandaş, devlet iş birliği ile en kısa sürede yıkılan işyerinin yerine yenileri yapılacak. Emlak konut ilçe merkezinde yeni bir çarşı için çalışmalara başladı. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Malatya'da deprem sonrası ağır hasarlı binalar yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement