Mersin'de ABD'li Dağcı Morca Mağarası'nda Rahatsızlandı - Son Dakika
Yaşam

Mersin'de ABD'li Dağcı Morca Mağarası'nda Rahatsızlandı

Mersin\'de ABD\'li Dağcı Morca Mağarası\'nda Rahatsızlandı

Mersin'in Anamur ilçesinde bulunan Morca Mağarası'na inen ekipteki ABD'li dağcı bin metrede rahatsızlanarak sağlık durumu düzeldi.

04.09.2023 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde 2 bin 100 rakımda yer alan Morca Mağarası'na inen ekipteki ABD'li dağcı bin metrede rahatsızlanması üzerine bölgeye gönderilen ekiplerin çalışması sürüyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Sugözü Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin en derin 3'üncü mağarası Morca'ya aralarında yabancıların da olduğu 14 kişilik ekip dün iniş gerçekleştirdi. Toroslar dağlarının 2 bin 100 metreden girişi olan mağaraya inen ekipte yer alan ABD'li Marck Dick, yaklaşık bin metrede mide rahatsızlığı geçirdi. Haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Rahatsızlanan dağcının yanında yer alan ekip arkadaşlarının ilgilendiği ve ilaçlarını almasının ardından sağlık durumunda düzelme olma olduğu belirtildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun koordinesinde her ihtimale karşı kurtarma çalışması planlandığı bildirildi.

Öte yandan, bölgede bulunan AFAD, Jandarma ve UMKE ekiplerinin dağcılar için her türlü tedbirin aldığı öğrenildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Mersin'de ABD'li Dağcı Morca Mağarası'nda Rahatsızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement