16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Sürüyor - Son Dakika
Yerel

16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Sürüyor

16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Sürüyor

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu "Nereye", Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Nafile Dünya", İstanbul Devlet Tiyatrosu "Hamlet", Kenter Tiyatrosu "Toplu Hikayeler" oyunlarını sahneleyecek.

05.05.2014 13:23

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu "Nereye", Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Nafile Dünya", İstanbul Devlet Tiyatrosu "Hamlet", Kenter Tiyatrosu "Toplu Hikayeler" oyunlarını sahneleyecek.

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen festival, tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun bu akşam saat 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sahneleyeceği ve savaşlardan kaçan mültecilerin dramını konu alan "Nereye" adlı oyun, mültecilerin bir tır kasasında Avrupa ülkelerine yolculuğun hikayesini anlatıyor. Oyun, yarın da aynı saat ve yerde seyirci ile buluşacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise 7-8 Mayıs'ta, Oktay Arayıcı'nın yazdığı "Nafile Dünya" adlı oyunla Adana Tiyatro Festivali'nde sahne alıyor. Oyunda, görevine ve kanunlara sahip çıkan bir polis memurunun öyküsünü anlatılıyor.

Festival ayrıca, 9-10 Mayıs'ta İstanbul Devlet Tiyatrosu'nu da ağırlıyor. İngiliz yazar ve şair William Shakespeare'in ünlü eseri "Hamlet", Işıl Kasapoğlu'nun rejisi ve Bülent Emin Yarar'ın tek kişilik performansıyla sahneye taşınıyor. Bülent Emin Yarar, oyundaki karakterleri tek başına canlandırırken, olayları hem yaşayan hem anlatan kişi olarak seyirci karşısına çıkacak.

Kenter Tiyatrosu da 11-12 Mayıs'ta "Toplu Hikayeler" adlı oyunla seyircilerle buluşuyor. Oyun, kısa öykü yazarı Ruth Steiner ve onun önce asistanı ve sıkı dostu, daha sonra meslektaşı ve rakibi olan öğrencisi Lisa Morrison'un hikayesini sahneye taşıyor.

Bu arada atölye çalışmaları kapsamında 8 Mayıs Perşembe, sanatçı Lillia Petrova'nın yönetiminde 13-18 yaş arasındaki gençlere yönelik "Dans Tiyatrosunun Teknik Yöntemleri ve Sahne Performansı" atölye çalışması düzenlenecek.

Taşköprü etkinlikleri 10 Mayıs'ta başlıyor

Festival kapsamında 10 Mayıs Cumartesi, Adana'nın simgesi Taşköprü'de başlayacak etkinlikler, 16 Mayıs'a kadar sürecek.

Taşköprü etkinlikleri kapsamında müzik, dans ve performans gösterileri ve fotoğraf sergileri düzenlenecek. 10 Mayıs Cumartesi, Belediye Bandosu ve Halk Dansları Topluluğu, Adanalılarla buluşurken, 11 Mayıs Pazar düzenlenecek Fly Board su ve dans gösterisi, Taşköprü'yü şenlik alanına dönüştürecek. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement