19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

Hanönü ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2013 13:56

Hanönü ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Armağan, aziz şehitler ve kahraman gazilerin emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını sürdüreceklerini belirtti.

Dedesi İstiklal Savaşı'nda, Çanakkale'de, babası Kore'de, ağabeyi Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit ve gazi olan vatan evlatlarının, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için en ufak bir tereddüde düşmeden canını ve kanını seve seve feda etmek üzere görevinin başında olduğunu vurgulayan Armağan, "Hanönü'nde bu uğurda bedenlerini siper yapan gazi ve şehitlerimiz bu kutsal mücadelenin son ve değerli örneklerisiniz" dedi.

Törene Hanönü Kaymakamı Mustan Barış İşler, Belediye Başkanı Şükrü Özün, Emniyet Amiri Ayhan Özen, Milli Eğitim Müdürü Veysel Alkan, Kore Gazisi Mutallif Ayber, Kıbrıs Gazisi Abdullah Şimşek, şehit yakınları, öğrenciler, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement