Add 25'inci Yaşını Nazım'da Kutladı - Son Dakika
Yerel

Add 25'inci Yaşını Nazım'da Kutladı

Add 25\'inci Yaşını Nazım\'da Kutladı

1989 yılında Prof. Dr. Muammer Aksoy’un önderliğinde kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 25'inci kuruluş yıl dönümünü Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde özel bir geceyle kutladı.

26.05.2014 11:40

1989 yılında Prof. Dr. Muammer Aksoy'un önderliğinde kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 25'inci kuruluş yıl dönümünü Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde özel bir geceyle kutladı.

Geceye 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP PM üyesi Faruk Demir, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ADD Başkanı Tansel Çölaşan, "25 yıldır derneğimize yapılan tüm baskı ve karalamalara rağmen, 80 bini aşkın üyemizle birlikte doğru bildiklerimizden ödün vermedik, vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri olan sosyal devlet anlayışından, yurtta sulh, cihanda sulh ve çağdaşlaşma yolundan asla ödün vermeyeceğiz'" dedi.

ŞARKILAR, ŞİİRLER TÜM DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ İÇİNDİ

Şölende sahneye ilk olarak usta şair Ataol Behramoğlu, 20 yıldır sahneyi paylaştığı müzisyen dostu Haluk Çetin ile birlikte çıktı. En güzel şiirlerini Soma şehitleri ve tüm demokrasi şehitleri için okudu. Ardından kızı Hazal Selçuk ile sahneye çıkan Timur Selçuk, Türk Sanat Müziği'nden, Türk Halk Müziği'ne ve marşlara kadar geniş bir yelpazede şarkılarını yorumladı.

GECEDE KİMSE UNUTULMADI

Çölaşan gecede, ADD'ye desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e birer plaket verdi. Ergenekon Davası'ndan tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Fatih Hilmioğlu ve Şener Eruygur da unutulmadı. Hilmioğlu'nun plaketini kardeşi Hayati Hilmioğlu, Eruygur'un plaketini ise kızı Ayşen Eruygur aldı.

BASININ ÖZGÜR SESLERİNE ÖDÜL

ADD şöleninde, Basının Özgür Sesi Ödülleri de sahiplerini buldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, görsel basında Halk TV ve Ulusal Kanal, Yazılı basında Cumhuriyet, Sözcü, Yurt, Aydınlık ve Sol Gazeteleri ile Sosyal Medya dalında da Oda TV yöneticilerine ödüllerini verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Add 25'inci Yaşını Nazım'da Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement