Afşin'de Acı Dinmiyor - Son Dakika
Yerel

Afşin'de Acı Dinmiyor

Afşin\'de Acı Dinmiyor

Çöllolar Kömür Sahası'nda Göçük Altında Kalan 9 Kişinin Yakınları Cesetlerin Bulunmasını İstiyor

29.03.2011 11:20

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ndeki Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen göçükte toprak altında kalan 9 kişinin cesetlerine hala ulaşılamaması ailelerin acısını dindirmedi. Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat'ta meydana gelen göçükte Jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan toprak altında kaldı.

Uydu fotoğraflarında 2.5 kilometrelik sahanın tamamının toprakla kaplı olması ve burada kayan toprağın 50 milyon metreküp olduğu hesaplanınca kayıp 9 kişiden umut kesildi. Toprak kaymalarının devam etmesi nedeniyle sahanın etrafı şeritlerle çevrildi ve birçok noktaya 'Heyelan tehlikesi, sahaya girmek tehlikeli ve yasaktır' yazılı levhalar asıldı. Kaymaların can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle arama çalışması da yapılamaz hale geldi.

Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan adli soruşturma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın müfettişlerinin yürüttüğü idari soruşturmalar ise devam ediyor. Umut kesilen kayıpların ölüm karineleri verilerek nüfustan düşümleri yapılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun da işçi ailelerini sosyal güvence altına alması için çalışmalarını tamamlamak üzere olduğu bildirildi. Umutlarını yitiren kayıp Cuma Yıldırım, Muhsin Koşan, Kemal Elmas ve Hacı Mehmet İpek'in Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yaşayan yakınları ise biran önce cenazelerin çıkartılmasını istedi. Aileler, cesetlerin bulunması halinde acılarının biraz olsun hafifleyeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Afşin'de Acı Dinmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement