AK Parti Balıkesir İl Başkanı Poyrazlı Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Poyrazlı Adaylığını Açıkladı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Poyrazlı Adaylığını Açıkladı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, 15 Nisan Pazar günü yapılacak kongre öncesi yeniden aday olduğunu açıkladı.

11.04.2012 19:05

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, 15 Nisan Pazar günü yapılacak kongre öncesi yeniden aday olduğunu açıkladı.

Poyrazlı, tek aday olarak il başkanlığına talip olduğunu açıkladı. Yönetim kurulunun da hazır bulunduğu basın toplantısında adaylığını açıklayan Poyrazlı, Türkiye genelinde tüm illerde 5 Eylül 2011 tarihinde 4. olağan kongre sürecinin başladığını söyledi. Balıkesir'in tüm ilçe, köy ve mahallerinde delegeleri seçerek 4 Aralık 2011 tarihinde ilçe kongresini gerçekleştirdiklerini söyleyen Poyrazlı, "İlçe kongre sürecimizi hiçbir şekilde sıkıntı olmadan tamamladık. 19 ilçemizde yaptığımız kongreler neticesinde 8 ilçemizde ilçe başkanları değişti, 11 ilçemizde eski ilçe başkanlarımız görevlerine devam ediyor" dedi.

15 Nisan Pazar günü de il kongresinin gerçekleştirileceğini söyleyen Poyrazlı, 4. olağan kongreye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da katılacağını

ve kusursuz bir şekilde kongre sürecini tamamlamak istediklerini belirtti. Poyrazlı, "Bizim birinci görevimiz kongrelerimizi AK Parti'ye yakışır bir şekilde sağlamak. 2001 yılında kurulan AK Parti il teşkilatının kurucu yönetim kurulu üyelerinden biriyim. Partinin kuruluşundan bu yana partinin içindeyim. 16 aydan bu yana da AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Bana ilk başkanlık görevi verildiği andan itibaren hep şu soruyu sordum kendime; "İl Başkanlığına ne kadar devam edeceğim, ya da bu görevi ne kadar iyi yapacağım?"

Balıkesir ilinde geçirdiğimiz 12 Haziran seçimlerinde AK Parti Balıkesir il teşkilatı olarak üzerimize düşen vazifeyi hakkıyla yaptığımızı ya da yapmaya çalıştığımızı çok rahatlıkla söyleyebilirim. Vicdanım bu konuda rahat. Balıkesir'de iyi bir netice aldık. Balıkesir il ve ilçelerinde AK Parti'nin oyları düşmedi, aksine arttı. 2010 yılında yapılan referandum sonuçlarında Balıkesir'den 350 bin evet oyu almıştık. 12 Haziran 2011 seçimlerinde de 355 bin oy aldık"

12 Haziran 2011 seçimlerinden hemen sonra kongre sürecine girdiklerini ifade eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, şimdiye kadar 17 ilçeye giderek çok olumlu sonuçlar aldığını söyledi. Mevcut yönetimi ile birlikte aday olacağını ve yeni yönetimde İl Genel Meclisi eski Başkanı Mehmet Akif Okur'un da yer alacağını söyleyen Poyrazlı, hizmete en iyi şekilde devam edeceklerini ifade etti.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN, GÖREVİME DEVAM ETMEMİ İSTİYOR"

Genel merkezin tek adaylı seçimleri tercih ettiğini söyleyen Poyrazlı, "Genel merkez birden fazla listenin yapılıp da kaybeden kişilerin dışarıda kalmasını istemiyor. Şu an benden başka aday yok. Balıkesir'de geçtiğimiz günlerde temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamalarında altı soru var. Genel merkezimiz mevcut il başkanı ile devam etmek istediği illerde üç soruyu kaldırıyor. Bu üç soru da il başkanlarıyla alakalı sorular. Diğer üç soru ise yönetim ile ilgili. Hem Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem benimle devam etmek istediklerini söyledi. Ben de görevime kaldığım yerden en iyi şekilde devam edeceğim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Balıkesir İl Başkanı Poyrazlı Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement