AK Parti Köylerde Seçim Startını Verdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Köylerde Seçim Startını Verdi

AK Parti Köylerde Seçim Startını Verdi

Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz’in adaylığı açıklanmasının ardından seçim startı verildi.

20.01.2014 11:50

Ak Parti Korkuteli İlçe Başkanı Mustafa Akdeniz'in adaylığı açıklanmasının ardından seçim startı verildi. İlk olarak Ak Parti İl Başkanı merhum Hamza Taş'ın köyü Yakaköy ve Çaykenarı köyünde vatandaşlarla buluşuldu.

AK Parti Korkuteli Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdeniz, İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu ve beraberindeki heyet Çaykenarı Köyü sakinlerine yapılan hizmetler ve projeleri anlattılar. İlçe Başkanı Karaceliloğlu, "AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Korkuteli'nde yapmış olduğu hizmetler ortada. 2001 yılında kurulan partimizin ilk teşkilatlanmasını yapan Korkuteli'dir. 30 kişilik kurucu ekibin içinde ben, Hasan Ali İrban ve Mustafa Akdeniz vardık. İktidara gelir gelmez Türkiye'nin tüm sorunlarını ele alıp çözmeye başladık. 12 yıllık süreçte yaptığımız hizmetlere her gün bir yenisi daha eklenerek devam ediyor" dedi. Ulaşımdan, sağlığa kadar bir çok hizmet yapıldığını belirten Karaceliloğlu, "Ulaşımda 80 yıldır yapılamayanlar bizim iktidarımız döneminde fazlasıyla yapıldı. Özellikle Antalya, Kepez'den başlayarak Korkuteli ve devamında duble yol yapıldı. Duble yola ilave olarak sıcak asfalt çalışmalarımız da devam ediyor. Sağlıkta çağ atladık. Eskiden hastanelerde saat 11: 00'a kadar doktor olmazdı. 12: 00'ye kadar 3-4 hastayı muayene ediyordu. 12.00'dan 15.00'a kadar öğle tatili diyerek özel muayenehanesinde hizmet veriyordu. Bugün hangi hastaneye giderseniz gidin her doktor günün her saati size bakmak zorunda" dedi.

Korkuteli'nde 135 yataklı Devlet Hastanesi'nin yıl sonunda hizmete gireceğini belirten Karaceliloğlu, "Doğalgazı Korkuteli'ne getirmek için uğraşacağız. Başbakanımız Korkuteli'ne geldiğinde bunun için bir girişim yaptık. Verdiğimiz dosyada, Korkuteli'nin ısınma olarak doğalgaza ihtiyacı olduğunu belirttik. Başbakanımız Vali'ye talimat verdi. 2 Ocak'ta çalışmalarımızı tamamlayıp BOTAŞ'a gönderdik. Bu sefer iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyoruz. TOKİ'nin Korkuteli'nde de binalar yapması için girişimlerde bulunduk. Dar gelirli vatandaşlarımızın ev ihtiyacını karşılayacak projeler yapılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Ali İrban ise Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgiler vererek, "30 Mart itibariyle İl Genel Meclisi Üyeliğimiz bitiyor. Bundan sonra İl Özel İdareleri kapanıyor. Bütünşehir Yasası'yla birlikte köylerimize Korkuteli Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet verecek. Bu yasanın getirileri ve götürüleri çok tartışıldı. Hep kötü yanları anlatıldı. Çok vergi alınacağı, hayvancılık yapılamayacağı gibi olumsuz olduğunu düşündüren şeyler anlatıldı. Bu AK Parti'nin bir yasası. İl Özel İdaresi'nin yıllık bütçesi 80 milyon TL. Diğer kurumların giderleri ayrıldıktan sonra köylere 10 milyon TL gibi bir rakam ayrılıyordu. 30 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne 1 milyar TL ödenek ayrılacak. Köylere de bunun yüzde 10'u, yani 100 milyon TL gibi bir rakam ayrılacak. Nüfusumuz köylerle birlikte 50 bin kişiye ulaşıyor. Bu yasa ile köylerimize hizmet getirmek çok daha kolay olacak. 5 yıl süre ile köylü kardeşlerimiz vergiden muaf olacak. Köylerimiz yalnızca Muhtarını değil, ilçe belediye başkanını, meclis üyelerini, İl belediye başkanını da seçiyor olacak" dedi.

Büyükşehir Yasası ile plan proje konusunda köylülerin sıkıntı yaşamayacağını kaydeden İrban, "Geçmişte yapılan binalar köy alanının içinde olanlar ruhsat olmasa da kabul edilebiliyordu. Yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi, köylere ev yapacak vatandaşlara ücretsiz ruhsat verecek ve ücretsiz yapı denetim yapacak. Daha önceden yapılmış mevcut yapıların tamamı ruhsatlı kabul edilecek. Yasayla birlikte köylünün hayvancılık yapamayacağını söylüyorlar. Köylerimizde hayvancılık yapan tüm tesisler var kabul edilecek, yasa yürürlüğe girdikten sonra buralar hep ruhsatlı kabul edilecek" dedi.

Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz ise yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"2014 Yerel Seçimleri, memlekette hizmet isteyen tüm insanlara hayırlı olsun. Üç ay önce 6 başkan aday adayı arkadaş olarak yola çıktık. Bu süreçte bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Parti içinde birlik beraberlik varsa o seçim kazanılıyor. 7 yıl İlçe Başkanlığı yaptım. İlçe Başkanı olduğum dönemde birçok hizmet yaptık. Bu süreç içinde Korkuteli'nin tüm köylerini karış karış dolaştım. 24 saat ulaşılabilen bir başkanla ve hizmetle tüm halkımız buluşacak. Bizde partizanlık yok. Aynı hizmeti oy veren de vermeyen de alacak. Korkuteli'nin merkezdeki en büyük sorunu içme suyu. İlçemiz de şu anda başkanlık yapan MHP Belediyesi, iktidardan uzak. Hizmet vermeye gücü yetmiyor. Gönül köprülerini kurduğunuz zaman, insanların sevgisini kazandığınız zaman yapılamayacak hiçbir şey yok. Buraya hizmet yapmak boynumuzun borcudur. Köyümüzde 30 Mart'ta sandıklarda AK Parti ve Mustafa Akdeniz olarak oylarda patlama yapmasını bekliyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Köylerde Seçim Startını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement