Akdağmadeni İlçesinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni İlçesinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Yoğun İlgi

Akdağmadeni İlçesinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Yoğun İlgi

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile ilçe halkına “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursu veriliyor.

07.01.2014 16:20

Akdağmadeni Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile ilçe halkına "Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" kursu veriliyor.

Kursun açılışına Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Veli Büke, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayşe Özer, Ak Parti İlçe Başkanı Önder Gürel ve tıbbi ve aromatik bitkiler ve arıcılık kursiyerleri katıldı.

Kursta bir konuşma yapan TKDK Yozgat İl Koordinatörü Veli Büke, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Türkiye genelinde 42 ilde destekleme çalışmasının olduğunu belirterek, "Kurumumuz Avrupa Birliğinden ve devletimiz tarafından sağlanan kaynaklarla kırsal kesimde yapılacak yatırımları yüzde 50-60 gibi oranlarda hibe olarak destek sağlamaktadır. Bu konuda hayvancılık, süt, et ve et ürünlerine yapılan yatırımlar desteklendiği gibi, bunun dışında tıbbi ve aromatik bitkiler, arıcılık, kırsal turizm, balıkçılık ve et tavukçuluğu gibi diğer yatırımlara da destek vermektedir" dedi. Vatandaşlarda proje hazırlamalarını ve verilen desteklerden yararlanarak yeni yatırımların yapılmasını isteyen Büke, "Kurum olarak proje hazırlamak isteyen vatandaşlarımıza her türlü destek ve bilgiyi vermeye hazırız. Biz vatandaşımızdan kaliteli projeler hazırlamalarını ve kuruma sunmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, kursta yaptığı konuşmada, hükümetin çiftçiye büyük destek sunduğunu ve bu desteklerden çiftçilerin yararlanmasını istedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni İlçesinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement