Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl uygulamaya konulan Döşemealtı Kaymakamlığı ve Döşemealtı Belediyesi'nin de katkı verdiği 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Türk Sanat Müziği korosu kayıtları başladı.

19.02.2013 14:02

Foto: Doğalgaz altyapı çalışmalarından foto

===

TSM korosuna davet var

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl uygulamaya konulan Döşemealtı Kaymakamlığı ve Döşemealtı Belediyesi'nin de katkı verdiği 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında Türk Sanat Müziği korosu kayıtları başladı. Geçen yıl Mustafa Ayten Aydın Lisesi'nde aynı proje kapsamında Türk Halk Müziği korosu oluşturulmuştu. Bu yıl ise yine Mustafa Ayten Aydın Lisesi'nde Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarına başlanacak.

Türk Sanat Müziği korosuna katılmak isteyen Döşemealtılı vatandaşlara, davet yapıldı. Kayıtların başladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, her yaştan vatandaşa, Okullar Hayat Bulsun projesi içerisinde yer almaları için davette bulundu. Türk Sanat Müziği korosunda yer almak isteyenlerin, Mustafa Ayten Aydın Lisesi'ne 4 Mart tarihine kadar müracaatta bulunabileceği belirtildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Koro çalışmalarından foto

===

Tütüncü Ağrılıları ziyaret etti

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Başkan Tütüncü'ye ziyarette, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Zeki Çivik ile Dilaver Tanık da eşlik etti. Başkan Tütüncü, "Antalya'da bir araya gelen ve kendi örf ve adetlerini burada hayatta tutmaya çalışan dernekler, halkımızın yansımasıdır" dedi.

Başkan Tütüncü, binlerce yıldır kardeşçe yaşayan bu milletin üzerinde birçok oyunlar çevrildiğini ifade ederek, "Ancak tüm bu oyunlara rağmen hiçbir gücün bu birlikteliği bozmaya gücü yetmez. İnsanların doğmadan önce ırkını, rengini, cinsiyetini ya da dilini seçme şansı yok. Bu özellikler hiç birimiz için bir diğerine üstünlük sağlayamaz" dedi.

Antalya'da yaşayan hemşehrilerinin, her zaman birlik ve beraberlik içinde olduğunu dile getiren Ağrılılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Hıdır Turan ise Başkan Tütüncü'nün ve ekibinin ilgisinden ve ziyaretten son derece memnun kaldıklarını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Muratpaşa'dan milli takıma 5 melek

LİGDE ve Türkiye Kupası'nda yoluna namağlup devam eden Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı'ndan Sevilay İmamoğlu Öcal, Serpil İskenderoğlu, Fatma Ay, Perihan Topaloğlu ve Diğdem Hoşgör, 19-24 Şubat tarihleri arasında Ankara'da yapılacak milli takım kampına katıldı. Ankara'da toplanan milli takım, hazırlıklarını Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu'nda gerçekleştirecek. Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takım Kaptanı Serpil İskenderoğlu, "Muratpaşa Belediyespor takımı olarak Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde başarılı bir grafik çiziyoruz. Bunun karşılığı olarak milli takımda 4 arkadaşımla beraber Antalya'yı milli formayla gururla temsil edeceğiz" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: 5 sporcunun fotosu

===

Turistler Atatürk'ün Alanya'ya gelişini kutladı

ATATÜRK'ün Alanya'yı ziyaretinin 78'inci yıldönümü bir otelde konaklayan turistler tarafından kutlandı. Sun Park Otelleri'nde tatil yapan çoğunluğu İskandinav uyruklu 50 tatilci yakalarına Atatürk fotoğrafı takıp ellerinde Atatürk fotoğraflı Türk bayrakları ve kendi ülkelerinin bayraklarıyla kutladı. Kutlamadan önce turistlere otelin lobisinde Atatürk'le ilgili film gösterildi. Yakalarına Atatürk fotoğrafı takan tatilciler Türk bayrağı ile kendi ülkelerine ait bayraklarını salladı.

Bazı turistler ise üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan kravatlar takıp Atatürk'ün hayatını anlatan slayt gösterisini izledi. Atatürk'ü unutturmamak ve anlatmak için yaptıkları organizasyonun 4'ncüsünü gerçekleştirdiklerini belirten otelin genel koordinatörü Ekrem Curnal, "Misafirlerimiz ve personelimiz ile geleneksel hale getirdiğimiz Atatürk'ün Alanya gelişinin yıl dönümü etkinliğini gerçekleştirdik. Atamızı saygıyla anıyoruz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ekrem Curnal ve turistlerden foto

===

Alanya'da 6 bin 800 paket kaçak sigara

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ne gümrük kaçağı sigara getirileceğini tespit eden polis, arama yaptığı otomobilde 6 bin 800 paket sigara ele geçirildi. Şüpheli 45 yaşındaki H.Y ifadesinin ardından serbest bırakıldı, sigara ve otomobile el konuldu. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM Grup Amirliği aldığı bir istihbaratı değerlendirerek dün akşam şehir girişinde önlem aldı.

Önceden araç renk ve modelini tespit eden polis çevre yolunda durdurduğu H.Y idaresindeki Antalya plakalı otomobilde yaptığı aramada 6 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Otomobilin bagaj, koltuk altlarındaki sigaraya el konularak Alanya Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. Sigaraların sahibi olarak adliyeye sevk edilen H.Y ise ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Foto: Sigaralardan arşiv

===

'Süpürge' operasyonunda 8 gözaltı

ALANYA'da turizm sezonun yaklaşması üzerine sokakta uyuşturucu satanlara yönelik 'Süpürge' kod adı verilen operasyon düzenleyen polis 8 sokak satıcısını yakaladı. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'nden yapılan açıklamaya göre, gece yarısı 5 adrese baskın düzenleyen polis, daha önceden teknik ve fizik takiple sokak satıcısı olduğunu tespit ettiği şüphelileri gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen B.Ç (34), M.G (29) ve H.Y (31) 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçunda tutuklanarak cezaevine konuldu. H.Ç (36), Z.A.B (36), M.K (42), L.Ü (41) ve N.A.'nın ise adliyedeki sorgularına devam ediliyor. Şüphelilerin ev ve üstlerinde yapılan aramalarda 6 kilo 403 gram kubar, 16 gram toz esrar ile 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA,(DHA)

Foto: Şüphelilerden

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement