Arguvan'daki Heyelan Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Arguvan'daki Heyelan Sorunu Çözülüyor

Arguvan\'daki Heyelan Sorunu Çözülüyor

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Arguvan ilçesindeki heyelan bölgesinde bulunan 24 evin afet kapsamına alındığını, ancak bölgedeki tüm evlerin yeniden incelenerek bu sayının arttırılabileceğini belirterek, “Arguvanlıları mağdur etmedik, etmeyeceğiz.

18.01.2014 15:23

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Arguvan ilçesindeki heyelan bölgesinde bulunan 24 evin afet kapsamına alındığını, ancak bölgedeki tüm evlerin yeniden incelenerek bu sayının arttırılabileceğini belirterek, "Arguvanlıları mağdur etmedik, etmeyeceğiz. Bölgedeki Karayolu çalışmasına Şubat ayı içinde başlanılacak" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti'den Arguvan İlçe Belediye Başkanlığı adayı Vahap Doğan ile birlikte ilçe merkezinde heyelan meydana gelen Bahçelievler Mahallesi bölgesini gezerek incelemelerde bulundu. Milletvekili Çalık, Eski Arguvan Çarşı merkezide olan bölgede vatandaşların sorunlarını dinleyerek evlerde incelemelerde bulundu.

Çalık, "Özellikle heyelandan dolayı buradaki 24 tane ev afet kapsamına alındı. Bu evlerde oturan vatandaşlarımız için kiralarını verip, normal evlere taşınması işlemlerini yapacağız. Burada afet kapsamına alınmayan ancak heyelandan etkilenen evlerinde olduğu ifade edildi. Bu evlerinde afet kapsamına alınması için yeni bir çalışma yapılacak. AFAD Müdürlüğü ekipleri gelerek tüm evleri tek tek inceleyecekler" diye konuştu.

Heyelandan dolayı evi etkilenen Derviş Metin adlı vatandaşı ziyaret ederek sohbet eden Milletvekili Çalık, "Mevcut afet kapsamına alınan 24 evin artırılmasını düşünüyoruz" dedi.

Arguvan ilçe merkezi girişindeki ve heyelandan etkilenen Karayolu ile ilgili olarak ise Milletvekili Çalık, "Karayolları Bölge Müdürümüz buraya gelerek yerinde tespitini yaptı. Önümüzdeki süreçte hemen ihalesi yapılacak. Şubat ayının içinde de inşallah yolun yapımına hemen başlanılacak. Bölgede çok ciddi bir kayma var ve yolun sol tarafında ikinci bir yol yapılacak. Mevcut yoldan yaklaşık 4.5 kilometre uzakta ve 6.5 kilometre uzunluğunda yapılacak. Yolun yanındaki heyelandan dolayı etkilenen 24 ev afet kapsamına alındı, geride kalan evlerinde afet kapsamına alınıp alınmaması hususunda da çalışma yapılacak. Yol ile ilgili çalışmalar Karayolları tarafından başlatıldı" açıklamasını yaptı.

Çalık, ziyareti sonrasında ilçeye gelen AFAD Müdürü Hamza Demiralp ile birlikte heyelan bölgesi ile ilgili olarak hazırlanan harita üzerinde inceleme yaparak, vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Milletvekili Çalık, şunları söyledi:

"Arguvan'daki vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyeti bizim için asla siyasi malzeme değildir. Önemli olan vatandaşlarımızın hızlı ve kalıcı bir şekilde yaşamış oldukları sorunlardan kurtarılmalarıdır. Bunun için yapılması gereken tüm çalışmaları eksiksiz ve kalıcı olarak Arguvanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şuanda heyelan bölgesinde hem AFAD Müdürlüğümüz ve hem de Karayollarımız tarafından başlatılan çalışmalar sürüyor. İlçe Kaymakamlığımız çalışmalarla yakından ilgileniyor. AK Parti Malatya Milletvekilleri olarak çalışmaları takip yakından takip ediyoruz. Önemli olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesidir ve Arguvan ilçemizin bu sorundan kalıcı olarak kurtarılmasıdır."

Çalık'a inceleme gezisi esnasında vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arguvan'daki Heyelan Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement