Artvin'in Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Artvin'in Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Artvin\'in Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Vali Cirit: "Tarihimizin her döneminde tek bayrak, tek vatan ve tek millet için çabaladık ve çabalamaya devam edeceğiz.

07.03.2014 13:35

Artvin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenle kutlandı.

Ali Nihat Göyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Demirel'in kentin düşman işgalinden kurtuluşunu anlatmasıyla devam etti.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende konuşan Vali Kemal Cirit, kurtuluş gününü coşkuyla kutladıklarını belirterek, "93 yıl önce düşman ve yandaşlarını bu topraklardan dönmemek üzere gönderen, kanını, canını vatanı, namusu, milletinin geleceği için veren bir neslin çocukları olarak ne kadar gurur duysak ve ne kadar minnet duygularımızı ifade etsek azdır" dedi.

Milli mücadeleyi kazanmanın çok kolay olmadığını ifade eden Vali Cirit, şunları söyledi:

"Bu coğrafya öyle bir coğrafya ki dünya devam ettiği müddetçe eğer uyanık kalmazsak, güçlü ve dirayetli bir ülke olmazsak, birlik ve beraberliğimizi örseleyenlere karşı dik durmazsak, hiç ummadığımız bir anda yeniden, farklı versiyonları ile karşımıza çıkarak parçalamak isteyecekleri bir alan olmaya devam ederiz. Belki bugün topraklar eskisi gibi işgal edilerek kazanılmıyor, belki ülkelere fiilen girilmiyor ama ekonomik olarak saldırıya maruz kalabiliyor, siber saldırıların hedefi olabiliyor, kargaşa ortamı oluşturularak suni gerginlikler çıkarılabiliyor ve can damarlarınıza kadar hedef haline getirelebiliyorsunuz."

Günümüzde artık güvenlik paradigmalarının değiştiğini kaydeden Vali Cirit, "Milletler güvenliklerini çeşitli birlikteliklere imza atarak, standartlarını yükselterek, eğitimlerini çeşitlendirerek, kalkınmasını gerçekleştirerek sağlamaktalar. Artık uluslararası alanda ekonomik ve siyasi istikrarınıza göre itibar görmektesiniz. Bizler birlikteliğimizin kıymetini hiçbir zaman unutmayacağız. Bir ve tek olacağız. Tarihimizin her döneminde tek bayrak, tek vatan ve tek millet için çabaladık ve çabalamaya devam edeceğiz. Güçlü olacağız ki mazlum ulusların umudu olabilelim ve onların yanlarında bulunabilelim" diye konuştu.

Belediye Başkanı Emin Özgün ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ve canları pahasına şehit düşen ve gazi olan insanları şükranla, minnetle andıklarını vurgulayarak, "Artık savaşlar bitmiş, anlamsız düşmanlar yaratarak kurtuluş günleri yapmaktan çok, bence 29 Ekim Cumhuriyet'in kuruluşunu çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatmamız lazım. Toprağımız az, fabrikamız yok, okumaktan başka çaremiz yoktur ve göç ederiz. Bence bu kurtuluş gününde büyüklerimiz de burada iken şunu söylemek istiyorum. Artvin'in esas kurtuluşu Artvin'i, insanların göç etmediği bir kent haline getirmektir. Kurtuluş günlerini, sevgi, saygı, dostluk hele hele ülkemizin ihtiyacı olduğu birlik ve kardeşlik duygularının önplana çıkarıldığı günler olarak anımsamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tören, gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Artvin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Törene, Vali Cirit ve Belediye Başkanı Özgün'ün yanı sıra CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Emniyet Müdürü Hamdi Aslan, daire amirleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'in Kurtuluşunun 93. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement