Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi" Fethiye'de de Açıldı - Son Dakika
Yerel

Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi" Fethiye'de de Açıldı

Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi" Fethiye\'de de Açıldı

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi 11. Yıl etkinlikleri kapsamında Hat Kaligrafi sergisi açıldı.

24.03.2015 09:09

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi 11. Yıl etkinlikleri kapsamında Hat Kaligrafi sergisi açıldı. 1 hafta boyunca Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde'de halka açık olacak sergide 60 tane eser sergileniyor. Geçtiğimiz günlerde Muğla'da beğeniye sunulan ve büyük ilgi gören sergi Fethiye'de de 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık tutulacak.

Hat ve Kaligrafi Sanatçısı Harun Üzer tarafından hazırlanan "Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi" Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilendi. Serginin açılışını Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak birlikte yaptılar. "Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi"ne ilgi oldukça yoğun oldu. 13 yıldır Fethiye'de yaşayan Hat ve Kaligrafi Sanatçısı Harun Üzer: " Türkiye'de bu 17'nci sergim. Kişisel sergimi 12 Mart'ta 111 eserle Muğla Üniversitesinde açtık ve Türkiye'nin hat ve kaligrafi alanında en büyük sergisiydi. 60 kadar eserimizle de bunu Fethiye'de açtık" dedi.

Sergide tek tek eserleri inceleyen Başkan Behcet Saatcı hat sanatının kültürümüzün bir parçası olduğunu belirterek: "Bize özgü bu sanatı bu kadar güzel icra eden ve çok ağır sözlerle de bunu icrayı güzelleştiren Harun kardeşimizi kutluyorum. Bu bir yetenek. Biz küçük bir ilçeyiz. Küçük bir ilçede küçük bir kültür merkezi var ve Şubat ayından itibaren 11. Yıl etkinlikleri kapsamında kültürel furyası esiyor. Fethiyeliler bu küçücük yerde ne kadar büyük şeyler üretiliyor gelip buradan da görebilir." dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asımın Nesli Hat ve Kaligrafi Sergisi' Fethiye'de de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement