Aslan, Yenişehir İlçesindeki Okul Müdürleriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Aslan, Yenişehir İlçesindeki Okul Müdürleriyle Buluştu

Aslan, Yenişehir İlçesindeki Okul Müdürleriyle Buluştu

Yenişehir İlçesindeki okul müdürleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, "Bütün yöneticilerin tek önceliği eğitim olmalıdır" dedi.

05.05.2016 18:24

Yenişehir İlçesi Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Koç, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Cebe'nin ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında verdiği birifingin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan okul müdürlerine hitaben bir konuşma yaptı.

Aslan, "Her Öğrenciyi Kendi Evladımız Olarak Düşünelim"

Konuşmasına, başarının ancak okul müdürleri ve öğretmenlerinin güzel çalışmalarıyla yakalanacağına vurgu yapan Aslan, "Elimizdeki gençler nerede olursa olsun, hangi mesleği yaparsa yapsın yüreği sevgi dolu olursa, yüreği insan sevgisiyle dolu olsa o sokakta seyyar satıcı da olsa o mahallenin sakinleri o seyyar satıcı gelsin de alışverişimizi ondan yapalım diye onun yolunu gözlerler. Sevgiyle, erdemli ve ahlaklı yetiştirdiğimiz o genç inşaat işçisi olsun aranan bir işçi olur. Benim en önemsediğim söz ve sizlere vermek istediğim en değerli mesaj şu; Bu çocukların eline kalem verelim, kitap verelim. Elimizden yitirdiğimiz her çocuk bizim sorumluluğumuzdadır. Okulda kaydı olup da kendi olmayan her çocuğun vebali başta benim sonra da sizin üzerinizdedir." şeklinde tamamladı.

Aslan, "Sendikal Hak Tartışılır Ama Eğitim Hakkı Tartışılamaz"

Aslan, "Bir öğretmenin önceliği eğitim olmalıdır. Eğer öğretmenin önceliği eğitim değil ise farklı hayallerin ve rüyaların peşindeyse, farklı ideolojilerin peşindeyse bu milletin çocuklarına yazık etmiş olacaktır. Varsa öğretmenin özlük haklarında bir sıkıntı, varsa bir haksızlık, varsa bir hukuksuzluk tatbikî sendikal hakkını, hukuki haklarını hepsini kullanacaktır. Kullanmalıdır da; bizler de insanız ve hatalarımız olmuş olabilir. Ama her zaman her şartta öncelik eğitim olacaktır. Önceliği eğitim olmayan öğretmenlerin idareci olarak sizler tarafından bizlere teklif edilmemesini de rica ediyorum. Müdür yardımcısı önerecekseniz önceliği muhakkak eğitim olacaktır. Dünya görüşü ne olursa olsun, hangi sendikadan olursa olsun tek derdi ve önceliği bu milletin çocuklarına eğitim olmalı. Önceliği eğitim olan arkadaşlarla çalışmak istiyorum. Bundan sonra da yöneticilerimizi buna göre seçeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Aslan'ın, okul müdürleriyle bire bir görüşmeler yapmasıyla son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Aslan, Yenişehir İlçesindeki Okul Müdürleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement