Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda Aydın Gençlik Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Yerel

Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda Aydın Gençlik Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu Oldu

Atıcılık Türkiye Şampiyonası\'nda Aydın Gençlik Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu Oldu

Mersin Erdemli İlçesinde 26-31 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan Havalı Tüfekler Türkiye Şampiyonası Cumhuriyet Kupası yarışmasında Aydın Gençlik Spor Kulübü 8 sporcu ile temsil edildi.

01.11.2013 17:54

Mersin Erdemli İlçesinde 26-31 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan Havalı Tüfekler Türkiye Şampiyonası Cumhuriyet Kupası yarışmasında Aydın Gençlik Spor Kulübü 8 sporcu ile temsil edildi. Oldukça başarılı olan Aydın ekibi takım halinde Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyonada İlayda Taşdan392,1 puanla Türkiye 3'üncüsü oldu. Ayrıca Gençlik Spor Yıldız Takımı Bayanlarda Takım yarışmasında yine İlayda Taşdan 392,1 puan, Gökçe Simge Arslan 386,7 puan ve Göksu Özge Arslan 359,7 puan olmak üzere toplamda 1137,9 puanla yeni Türkiye rekoru kırarak takım halinde birinci oldular. 1079 puan ile yine Aydınlı sporculara ait olan eski rekoru Aydınlı sporcular 58 puan artırarak yeni rekorun sahibi oldular.

Yapılan yarışmalarda; Tahsin Gültepe, Türkiye Şampiyonasında tabanca kategorisinde 4'üncü olurken, Türkiye Şampiyonasında tüfek kızlar kategorisinde İlayda Taştan 3. Simge Arslan 4. Özge Arslan 5. Emine Özal 6. ve Canay İmral 7. oldu. Erkekler kategorisinde ise Batuhan Arslan 9. oldu.

Aynı tarihlerde yapılan Cumhuriyet Kupası Trap Müsabakaları Gençler Kategorisinde Aydın'ı temsilen katılan İlker Karabudak Türkiye 3.'sü, Nedim Tolga Tuncer Türkiye 5.'si ve Muhammet Demir!in de Türkiye 19.'su olduğu belirtildi.

Müsabakalarda dereceye giren sporcular, antrenörleri Fatma Erdoğan ve Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Cahit Oktav Sabancı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın'ı makamında ziyaret ettiler.

Müsabakalarda aldıkları bu derecelerden dolayı antrenöre, il temsilcisine ve sporculara teşekkür eden Zeynel Akın, "Bizim zaten girilen her müsabakada derecemiz var. Birincilik, İkincilik ya da üçüncülük derecelerini nasıl olsa artık kesin gözüyle bakar olduk. Umarım bundan sonra Uluslararası düzeyde bir başarılar elde ederiz. Tabi bu havalı silahlardaki takım rekoru küçümsenmeyecek bir derece, daha önce 1060 puan olan Türkiye rekorunu 19 puan artırarak geçmiştik. Bu yıl 1079 puanla kendilerine ait olan Türkiye rekorunu 58,9 puan geliştirerek 1137,9 puanla yeni Türkiye rekoru kırıldı. Başarılarından dolayı sporcuları ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum. Bir hafta önce Abu Dhabi'de Dünya Trap Yarışması finallerine giden sporcuların kafile başkanlığını yaptım. Orada 118'i atan finale katıldı. Bizim sporcumuz 115 attı. Bu da onlara yakın bir başarı demektir. Dünya Trap finallerine, dünyada en iyi trap atan 12 sporcu katıldı. Biz de finallere katılan sporculara yakın bir düzeydeyiz. İnşallah ilerde Dünya Trap Şampiyonalarında sporcularımızı birinci olarak görürüz ve o dereceleri elde edecek kapasite sporcularımızda mevcuttur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda Aydın Gençlik Spor Kulübü Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement