Konya'da düşen uçağın şehidi Ercan Güven gözyaşlarıyla toprağa verildi - Son Dakika
Yerel

Konya'da düşen uçağın şehidi Ercan Güven gözyaşlarıyla toprağa verildi

Konya\'da düşen uçağın şehidi Ercan Güven gözyaşlarıyla toprağa verildi

Konya'da düşen NF-5 tipi eğitim uçağının şehit olan Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven'in cenazesi, Aydın'ın Efeler ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi. Şehit Güven için Konya Havaalanı'nda tören düzenlendi ve cenaze askeri uçakla memleketine getirildi. Cenaze namazının ardından şehit, Kemer Mezarlığı'na defnedildi. Törene, Aydın Valisi, belediye başkanları, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

15.03.2024 15:15  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da NF-5 tipi eğitim uçağının düştüğü yerde çalışma yaparken şehit olan Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven'in cenazesi, memleketi Aydın'ın Efeler ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Ercan Güven için Konya Havaalanı'nda tören düzenlendi. Törende şehit Uzman Çavuş Güven'in özgeçmişi okunarak, dua edildi. Duanın ardından şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında uçağa taşındı. Evli ve 1 çocuk babası olan şehidin cenazesi, Konya'dan askeri uçakla Çıldır Havaalanı'na getirildi. Buradan Aydın'ın Efeler ilçesi Girne Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen şehit için helallik alındı. Bu sırada şehidin eşi Cansu Güven, oğlu Ahmet Güven ile annesi Hatice ve babası Yusuf Niyazi Güven gözyaşlarını tutamadı. Şehidin cenazesi, Girne Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askeri bando tarafından hazırlanan kortej eşliğinde Kemer Mezarlığı'na götürüldü. Duygu dolu anların yaşandığı törende şehit Güven, sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat'ın yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Ali Naci Aldemir, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Cumhur İttifakı Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Anıl Yetişkin, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, kurum müdürleri, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da düşen uçağın şehidi Ercan Güven gözyaşlarıyla toprağa verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement