Ayto Kültür Evi Şehit ve Gazi Ailelerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Ayto Kültür Evi Şehit ve Gazi Ailelerini Ağırladı

Ayto Kültür Evi Şehit ve Gazi Ailelerini Ağırladı

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Kültür Evi Kahveci Bilal Ağa Konağı, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyelerini ağırladı.

13.03.2013 12:52

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Kültür Evi Kahveci Bilal Ağa Konağı, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyelerini ağırladı.

Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyeleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 1924-1930 yıllarında Macar ustalar tarafından yaptırılan ve AYTO tarafından Aydın'a kazandırılan AYTO Kültür Evi Kahveci Bilal Ağa Konağı'nı gezdi. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve dernek üyeleri, AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun, AYTO Genel Sekreteri Ayşe Kavruk ve AYTO Kültür Evi Müdüresi Arkeolog İlknur Karaçayır tarafından ağırladı.

AYTO Kültür Evi bahçesinde ağırlanan ve Arkeolog İlknur Karaçayır ile birlikte gruplar halinde konağı gezen şehit ve gazi aileleri, Aydın'dan yapılan ilk incir ihracatı dosyasını, Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ürünlerini, Aydın'da Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait ev, giyim ve günlük kullanım eşyalarını, 1950 yılında dönemin ünlü yönetmeni Faruk Kenç tarafından çekilmiş Çakırcalı Mehmet Efe filminin bezden yapılmış sinema afişini, Osmanlıca küre dünya haritasını ve daha bir çok eseri görerek tarihi bir yolculuk yaptı. Şehit ve gazi aileleri, AYTO Kültür Evi'nde Aydın'ın 80-90 yıl öncesi sosyal ve ekonomik yaşamında izleri görme fırsatı buldu.

AYTO Kültür Evi Kahveci Bilal Ağa Konağı'nı Aydın'a kazandıran AYTO yönetimine teşekkür eden Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin, "Dernek olarak kültürel ve sosyal etkinliklere önem veriyoruz. Uzun zamandır AYTO Kültür Evi'ni gezmeyi istiyorduk. Bu geziyi 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirmeyi planladık. Kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması adına çok güze bir proje ortaya konmuş. AYTO'nun tarihe ve kültüre yönelik bu duyarlılığının diğer kurum ve kuruluşlarda da örnek olmasını temenni ediyorum. Gezimizden çok memnun kaldık. Çok güzel bir sergi olmuş. Bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

"ACILARI PAYLAŞMAK İSTEDİK"

Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği üyelerini ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını kaydeden AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun da, "AYTO Kültür Evi'nin kapıları tüm Aydınlılara açık. Burada hemşerilerimizin şehir ve yurt dışından gelecek misafirlerini gezdirmeleri için güzel bir hizmet sunuluyor. Bu konak Aydın'da 80-90 yıl önceki yaşamı anlatan hem Cumhuriyet öncesi hem de Cumhuriyet sonrasından Aydın ve Ege Bölgesi'nden toplanmış eserleri ve envanteriyle Aydınlıların hizmetindedir. Biz bugün şehit ve gazi ailelerini ağırlayarak onların acılarını bir nebze de olsa paylaşmak istedik. Türk toplumu olarak şehit ve gazilerimize karşı çok duyarlı bir toplumuz. Onlar acılarıyla her an baş başa yaşıyorlar ancak AYTO olarak bu etkinliği düzenleyerek onların acısına ortak olmayı arzu ettik" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayto Kültür Evi Şehit ve Gazi Ailelerini Ağırladı - Son Dakika


Advertisement