Ayvalık'ta Miniklerden Polise Cıvıl Cıvıl Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Miniklerden Polise Cıvıl Cıvıl Ziyaret

Ayvalık\'ta Miniklerden Polise Cıvıl Cıvıl Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü turizm bölgesi Sarımsaklı'da faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği yöneticileri ile ilçede Polyanna Ana Okulu'nun minik öğrencileri önceki İlçe Emniyet...

27.05.2012 19:40

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü turizm bölgesi Sarımsaklı'da faaliyet gösteren Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği yöneticileri ile ilçede Polyanna Ana Okulu'nun minik öğrencileri önceki İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Polis'in 'Gelin Tanışalım' Projesi'nin sona ermesine rağmen, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz'ın kendi insiyatifini kullanarak gerçekleşen ziyarette, miniklere Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün birimleri gezdirildi ve çikolata ikram edildi. Müdür Hiçyılmaz'ın yaklaşık 60 miniğin kendisini makamında ziyareti sırasında, onlara trafik kurallara uyulması gerektiği ve polisin toplumun güvenliğini sağlamak için kurulduğunu anlatarak, bu minikleri ilçenin en küçük polisleri olarak ilan ettiği gözlendi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis Birimi polis memurlarından Esin Ateş ve birim çalışanlarının destekleriyle gerçekleşen ziyarette, Trafik Polisi Hasan Gürpınar'da miniklere Polis Motosikletini tanıtarak, onlara yaya kurallarını anlattı. Ayvalık'ta ilköğretim okullarında öğrencilere Trafik Eğitimi ve İlk Yardım konularında, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık, Küçükköy, Altınova Belediyeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nin destekleriyle gerçekleştirdikleri eğitim seminerlerinin bir başka etabının da ilçedeki miniklere yönelik eğitimler olduğunu anlatan ASTED'in görme engelli dernek başkanı Namık Tuncel, Türkiye'deki engelli nüfusunun hızlı yükselişinin en büyük sebeplerinden birinin trafik kazaları olduğunu belirtti.

Amaçlarının miniklere verilecek eğitimlerle trafik kurallarına uyma bilincini geliştirmek olduğunu kaydeden Tuncel, bu amaçla geleceğin yetişkin bireyleri olan minikleri bilgilendirerek, gelecek yıllardaki trafik kazalarının önüne geçme yönünde çaba gösterdiklerini vurguladı. Polyanna Ana Okulu kurucu yöneticisi ve eğitmenlerinden Ahsen Pala, Çocukların polisin çalışmalarını yerinde görmeleri, onlara birebir soru sormaları, polisle sohbet etme fırsatı yakalamalarının gelecekte miniklerin polise karşı olan düşüncelerini olumlu yönde etkileyeceğini kaydederek, miniklerin trafik kazalarına karşı bilinçlenmesinden de son derece memnun kaldığını dile getirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Miniklerden Polise Cıvıl Cıvıl Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement