Bandırmalı İş Adamlarının Irak Kaygısı - Son Dakika
Yerel

Bandırmalı İş Adamlarının Irak Kaygısı

Bandırmalı İş Adamlarının Irak Kaygısı

Bandırma İşadamları Derneği Başkanvekili Yakup Ataş, Türkiye'nin, Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke olan Irak'taki gelişmelerin, bu ülkeye ürün gönderen ve yatırım yapan Bandırmalı iş adamlarını kaygılandırdığını söyledi.

19.06.2014 12:02

Bandırma İşadamları Derneği Başkanvekili Yakup Ataş, Türkiye'nin, Almanya'dan sonra en fazla ihracat yaptığı ikinci ülke olan Irak'taki gelişmelerin, bu ülkeye ürün gönderen ve yatırım yapan Bandırmalı iş adamlarını kaygılandırdığını söyledi.

Ataş, yaptığı açıklamada, Irak'taki gelişmelerden sonra ihracatçıların tedirginlik yaşadıklarına dikkati çekerek, yaşanan olaylar nedeniyle dövizin yükselmesi, Orta Doğu ticaretinin aksaması ve Irak pazarının kapanması yüzünden iş adamlarının sıkıntılı günler geçirdiğini anlattı.

Irak'ın Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ülke olmasının yanı sıra Ortadoğu'ya açılan kapısı konumunda bulunduğunu dile getiren Ataş, "Bölgede yaşanan gelişmeler Bandırma'dan bu ülkeye yapılan ihracat yapan iş adamlarımızı kaygılandırıyor. İş adamları, tır şoförlerinin rehin alınmasının ardından gümrüklerde bekleyen tırlarını geri çağırmaya başlamıştır" dedi.

Ataş, Bandırma'dan Irak'a beyaz et ve yumurta ihracatının yapıldığını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırmalı İş Adamlarının Irak Kaygısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement