Başkan Alıcık, Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika
Yerel

Başkan Alıcık, Gözyaşlarını Tutamadı

Başkan Alıcık, Gözyaşlarını Tutamadı

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Er Mehmet Çetin, memleketi Nazilli'de unutulmayarak yeni açılan parka ismi verildi.

12.10.2012 17:04

19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Er Mehmet Çetin, memleketi Nazilli'de unutulmayarak yeni açılan parka ismi verildi. Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Mehmet Çetin parkı ve İstiklal Mahalle Muhtarlığı binası düzenlenen törenle açıldı. Duygulu anların yaşandığı törende Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve şehit Mehmet Çetin'in ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın ev sahipliğinde İstiklal Mahallesi 605 sokak ve Ordu Caddesi üzerinde düzenlenen Şehit Mehmet Çetin Parkı ve Muhtarlık Hizmet Binası açılışına Aydın Vali Vekili Muhsin Çatmadım, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, İsabeyli Belde Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula, MHP İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş, Emekli Vali Kamil Acun, İstiklal Mahallesi Muhtarı Mehmet Meke, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire ve kurum amirleri, şehit babası Bekir Çetin ve annesi Şerife Çetin ile şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Mahalle Muhtarı Meke, Belediye Başkanı Alıcık ve Vali Vekili Çatmadım birer konuşma yaptı.

"ACEMİLİKTEN SONRA KALFALIĞI GÖRECEK"

Halka dönük hizmetin karşılığı olan park ve muhtarlık binası için Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a teşekkür ederek konuşmasına başlayan İstiklal Mahallesi Muhtar Mehmet Meke; "İnsanlar ölür ama hizmetleri kalır düşüncesi ile 3,5 yıl gibi kısa bir sürede Nazilli'ye sayısız hizmet kazandıran Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a çok teşekkür ediyoruz. Bu park bize hizmet, şehidimizin ismi ile de onur vermiştir. Bu ülkeyi bize emanet edenler, toprağının her zerresini şehit kanlarıyla suladılar. Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakar, fakat şehit anne-babası olmak da herkese nasip olmaz. Mehmet Çetin kardeşimiz bu vatan için şehit oldu. O şimdi hepimizin evladı, adı bundan böyle parkımızda sonsuza kadar yaşayacak" dedi. Konuşmasını sürdüren Meke; "Daha öncelerde alamadığımız hizmeti sağ olsun Belediye Başkanımız bizlere layık görerek verdi. Elektrik, su ve internet faturalarımızı ödeyerek biz muhtarlara destek çıktı. Bu yaştan sonra da sayesinde internet öğrendim. Hizmet kadar güzel bir şey yoktur. Allah korusun ama bir insan öldükten sonra arkasından bu insan iyi birisiydi demek çok önemlidir. Başkanımız acemilik döneminde Nazilli'yi güzel hizmetlerle buluşturdu, inşallah kalfalık döneminde de Nazilli'ye güzel hizmetlere kavuşturacaktır" dedi.

ALICIK, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Elinde tuttuğu yazılı metni okumak yerine, kısa bir konuşma yapmak istediğini ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Her şey ile ilgili konuşmak çok güzel ama şehitlerimiz konusu olduğunda durum çok farklı oluyor. Biz Nazilli'deki parklarımıza, cadde ve sokaklarımıza hem devlet büyüklerimiz hem de şehitlerimizin isimlerini veriyoruz. Keşke onlar hayatını kaybetmemiş, şuan yanımızda olmuş bizde keşke onların isimlerini böyle vermemiş olsaydık. Ama ne yazık ki bu vatan bizim. Bizler ve çocuklarımız kainat var olduğu sürecek Atatürk'ün bize emanet ettiği bu vatanı koruyacağız ve kollayacağız. İnancımız tam. Bugüne kadar çok park yaptık ama bu park bizim için çok daha önemli. Evlatlarımıza en ufak bir şey olduğumuzda canımız yanar. Ama kaymakam bey, garnizon komutanımız ile şehidimizin babası Bekir ağabeyimizin yanına gittiğimizde bize tek bir şey söyledi. O da 'Vatan Sağ olsun' sözüydü. Bu çok önemli" diyerek gözyaşlarına engel olmadı. Bir bardak su içerek kendine gelmeye çalışan Başkan Alıcık; "Şehitlerimizin isimleri yaşatılsın, onlar hiçbir zaman unutulmasın diyorum" ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı. Duygulu anlar yaşayan Başkan Alıcık, gözyaşlarına hakim olamazken, gözyaşlarını silmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

"NAZİLLİ ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKMIŞ"

Şehit Mehmet Çetin parkının mana yüklü bir açılış olduğunu ifade eden Vali Vekili Muhsin Çatmadım ise; "Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi görüyoruz ki Nazilli ilçemizde de Şehitlerimize sahip çıkılmış, cadde, sokak, meydan, park ve eğitim kurumlarımıza Aydın'da da olduğu gibi onların isimleri verilmiş. Ben Belediye Başkanımızı ve Belediye Yönetimimizi kutlamak istiyorum. Tabii ki şehitlerimiz ölmemişlerdir, yaşıyorlardır biz bunlara inanıyoruz. Manevi dünyanın yanı sıra bugün olduğu gibi park ve diğer tesislere isimleri verilmek suretiyle de aramızda da, gönüllerimizde de yaşıyor. Çünkü şehitlerimiz tarih boyunca bu topraklar için savaştılar, bu toprakları kanlarıyla suladılar. Bu topraklar bu şekilde vatan oldu. Bu vatanı inşallah bu millet, yüce devletimiz sonsuza kadar yaşatacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yoktur. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak suretiyle, birbirimize kenetlenerek, daha güçlü bir şekilde yeryüzünde dünya milletleri içerisinde layık olduğumuz yeri almaya devam edeceğiz. Bu azim ver kararlılık içerisinde olacağız. Yaklaşık 1 yıl önce Şehidimizin ailesi başta olmak üzere tüm şehitlerimizin yakınlarına sabırlar diliyoruz, kolay olmadığını biliyoruz. Ancak bu vatan uğruna şehit olmanın herkese de nasip olmayacağını biliyoruz" dedi.

PARKIN AÇILIŞINI ÇETİN AİLESİ YAPTI

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın okuduğu dua ile parkın açılışı yapıldı. Türk Bayrağı ile örtülü olan ve üzerinde 'Şehit Mehmet Çetin Parkı' yazılı levhanın kurdelesini Şehit Er Mehmet Çetin'in babası Bekir Çetin, annesi Şerife Çetin, akrabaları ve protokol üyeleri birlikte açtılar. Tören sonunda Aydın Vali Vekili Muhsin Çatmadım, Türk Bayrağı'nı öperek Şehit Er Mehmet Çetin'in babası Bekir Çetin'e, baba Çetin de Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş'a teslim etti.

MUHTARLIK AÇILDI

Şehit Mehmet Çetin parkının açılışının ardından İstiklal Mahallesi Ordu Caddesi Evranlı Mezarlığı önünde bulunan İstiklal Mahalle Muhtarlığı binası hizmete açıldı. Aydın Vali Vekili Muhsin Çatmadım, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Mahalle Muhtarı Mehmet Meke tarafından kurdele kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve davetliler muhtarlık binasını gezerek inceledi. Nazilli Belediyesi'nin muhtarlıklara çok fazla yardımcı olduğunu belirten Meke, Başkan Alıcık sayesinde bilgisayar kullanmasını ve interneti öğrendiğini belirtti. Başkan Alıcık'a bilgisayarda nasıl hızlı yazmayı öğrendiğini de gösteren Meke, Başkan Alıcık'a hizmetlerinden dolayı İstiklal Mahallesi adına teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Alıcık, Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement