Başkan Murat Cengiz: Amatörün Sesine Kulak Verin - Son Dakika
Yerel

Başkan Murat Cengiz: Amatörün Sesine Kulak Verin

Başkan Murat Cengiz: Amatörün Sesine Kulak Verin

Kütahya’da Ağustos ayının sonu itibariyle başlayacak olan futbol heyecanı önemli sıkıntıyı da beraberinde getiriyor.

09.08.2016 13:07

Kütahya'da Ağustos ayının sonu itibariyle başlayacak olan futbol heyecanı önemli sıkıntıyı da beraberinde getiriyor. Merkez sahalarında yıllık 500'ün üzerinde maç oynanırken, faal kulüp sayısının fazla olması, Kütahyaspor'un akademi ligine katılması ve aynı sahaların diğer şampiyonalar ve antrenmanlar için kullanılıyor olması sıkıntıyı had safhaya taşıyor. Burada en önemli etken ise Kütahyaspor'un altyapı kategorilerinde akademi ligini katılacak olması oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği saatlere göre oynanan akademi liginde +45 ve-45 uygulaması Kütahya'yı bu noktada sıkıntıya sokuyor. Maçın başlama saatinden önce ve sonra 45 dakika maçın oynandığı saha kural gereği boş bırakılırken, saha sıkıntısı yaşanan Kütahya'da işleri iyice sıkıntıya sokmuş olacak.

Mevcutta Asım Alkış, 30 Ağustos ve Yeşilay sahalarını kullanan amatör takımların, Kütahyaspor'un akademi ligi nedeniyle özellikle hafta sonlarında büyük sorun yaşaması muhtemel görünüyor. Çünkü söz konusu sahalar normal lig maçlarının yanı sıra Türkiye şampiyonaları, okul maçları ve antrenmanlar içinde kullanılıyor. Bu noktada özellikle merkezde büyük saha sıkıntısı yaşanıyor ve bu noktada yerel yöneticilerin ve siyasilerin acil çözüm bulması isteniyor.

Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, Asım Alkış ve Yeşilay sahalarını gece maçı oynanabilmesi için çalışmalar yaptıklarını ancak bu çözümün de geçici olduğunu belirterek, yetkililerden ivedilikle çözüm beklediklerini söyledi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Murat Cengiz: Amatörün Sesine Kulak Verin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement