Batman İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Batman İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Etkinliği

Batman İmam Hatip Lisesi\'nde Kutlu Doğum Etkinliği

program düzenlendi.İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin düzenlediği programa İl Müftüsü Hasan Çağlar, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Yıldırım, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

17.04.2013 17:15

Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 'Kutlu doğum haftası' etkinlikleri çerçevesinde

program düzenlendi.

İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin düzenlediği programa İl Müftüsü Hasan Çağlar, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Yıldırım, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Hz. Muhammed'in (SAV) özellikle insan onuruna ne kadar değer verdiği ile ilgili hadislerden de örnekler vererek, onun örnekliğinin hayatın her alanını kapsaması gerektiğini belirtti. Çağlar, Resulullah'ın doğduğu günün de içinde bulunduğu haftanın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1989 yılında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlandığını ifade etti. Daha önce Resulullah'ı anmak için çeşitli etkinlikler yapıldığını ancak sadece camilerde mevlit ve bunun gibi etkinliklerin olduğunu bütün bunların yeterli olmadığını vurgulayan Çağlar, Hz. Peygamberi (SAV) anmanın ve anlamanın birkaç kişinin yapması ile geçiştirilebilecek bir şey olmadığını belirterek bu yüzden Kutlu Doğum Haftası ile Hz. Peygamber'in mesajının daha geniş kitlelere yaygınlaştırılmasının sağlandığını ifade etti.

Program daha sonra 5. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosunun söylediği ilahilerle devam etti. Ardından Hz. Peygamber'in hayatı ile ilgili kesitlerin yer aldığı slayt gösterisi ve İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosunun ilahileri ile sona erdi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman İmam Hatip Lisesi'nde Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement