BDP, "Öcalan'a Özgürlük" Kampanyası Başlattı - Son Dakika
Yerel

BDP, "Öcalan'a Özgürlük" Kampanyası Başlattı

BDP, "Öcalan\'a Özgürlük" Kampanyası Başlattı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Örgütü Topçu Meydanı'nda düzenlediği mitingte "Öcalan'a Özgürlük" kampanyasının startını verdi.

24.02.2014 11:44

BDP Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve İbrahim Binici, PM Üyesi Sait Üçlü, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Oruç, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Leyla Akça ile 13 ilçenin belediye eş başkan adaylarının katıldığı mitingde "Bijî serok Apo", "PKK halktır halk burada", "Bê serok jiyan nabe" ve "Bê ziman jiyan nabe" sloganları atıldı.

Mitingte ilk konuşmayı yapan BDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Leyla Akça, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı "Demokratik çözüm ve barış" sürecinde tek ananın gözyaşı dökmediğini, bu süreci zaferle taçlandırmanın en temel görevleri arasında olduğunu söyledi. BDP İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, "Öcalan'a özgürlük" kampanyasını başlattıklarını ilan ederek, "Birimizin dahi esaretini kabul etmiyor, tüm tutsaklara özgürlük diyoruz" dedi.

BİNİCİ: 30 MART KİMLİK BEYANIDIR
BDP Milletvekili İbrahim Binici ise, 21 Şubat Dünya Anadil bayramına değinerek, "Dilimizi yasakladılar ama boyun eğmeyerek bugünlere taşıdık. 12 Eylül askeri darbesinin ürünü siyasi partiler dilimizi yok saydılar. Günümüzde ise dilimizle bize propaganda yaparak, bizi kandırmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 30 Mart seçimlerini hatırlatan Binici, "Urfalılar Baydemir'i dinleyecek ve onu ilin tek valisi yapacaktır. Kire bulaşmamış herkesle yol birlikteliği yapacak ve yönetime geleceğiz. Çünkü biz 30 Mart seçimlerini bir kimlik beyanı olarak görüyoruz" diye konuştu.
Mitingte Şeyhanlı ve Badıllı ailelerinin ileri gelenlerinden olduğu açıklanan Mehmet Emin Şeyhanlı ve Osman Badıllı akrabaları ile BDP'ye geçtiklerini duyurdu.

Miting, Mizgin Tahir şefliğindeki Batman Belediyesi Uluslararası Hasankeyf Orkestrası'nın müzik dinletisi ile son verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel BDP, 'Öcalan'a Özgürlük' Kampanyası Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement