Belediye Başkanları Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan organizasyonu ile Balıkerir’in Edremit İlçesi Güre Mahallesindeki Adrina Motel’de toplanan dokuz Çanakkaleli Belediye Başkanı 7 Haziran’daki Genel Seçimlerde CHP örgütlerine çalışmalarında ne gibi destek yapabileceklerini görüştüler.

09.02.2015 13:45

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan organizasyonu ile Balıkerir'in Edremit İlçesi Güre Mahallesindeki Adrina Motel'de toplanan dokuz Çanakkaleli Belediye Başkanı 7 Haziran'daki Genel Seçimlerde CHP örgütlerine çalışmalarında ne gibi destek yapabileceklerini görüştüler. Gökhan Ayrıca Çanakkale'nin Büyükşehir olmasına karşı olduklarını açıkladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Baklan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Münir Mustafa Özacar, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Geyikli Belediye başkanı Ercan Yılmaz, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, Kepez Belediye başkanı Ömer Faruk Mutan, Edremit'te bir araya geldi. Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan, "Çanakkale'deki bütün belediye başkanlarıyla önümüzdeki genel seçimlerle ilgili bir durum değerlendirmesi yapmak için Güre'de toplandık. Bu toplantıda partimize nasıl faydalı olabiliriz? Neleri ön plana çıkarmalıyız gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Bunların içinde en önemli olanlardan bir tanesi de büyükşehir yasasına karşı bir muhalefetimiz var. Biz yerel yönetimlerin yaygınlaştırılması taraftarıyız. Köylerinde bir belediyeye bağlanması gerektiğine inananlardanız. Ama mahalle olarak değil köy sıfatları ile kalmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu seneki seçimlerde Çanakkale'de biz özellikle kırsalda buna karşı olduğumuzu beldelerin kapatılması, köylerin mahalle haline getirilmesine de karşı olduğumuzu dile getirmekteyiz. Ayrıca burada Kazdağları ve Marda Dağı Belediyeler Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile de kahvaltıda buluştuk. Kazdağlarındaki altın madeni ve doğanın tahribi ile hem de Karabiga bölgesindeki termik santrallerin yoğun bir şekilde olması, onların ÇED süresi ile ilgili görüşlerimizi, sıkıntılarımızı ifade ettik. Bu konuda yasal mücadelemiz başarıyla sürüyor ve bu mücadelelerin devam etmesi konusunda karar aldık. Sonuç itibari ile bu çevre hepimize ait. Onun için biz ve Çanakkale milletvekillerimizde dahil bu çalışmaya devam edecektir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanları Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement