Belediye Başkanları, Kto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanları, Kto'yu Ziyaret Etti

Belediye Başkanları, Kto\'yu Ziyaret Etti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hinterlandı içerisinde yer alan 5 ilçenin belediye başkanları, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret ederek, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'a görevlerinde başarılar dilediler.

03.10.2013 15:31

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hinterlandı içerisinde yer alan 5 ilçenin belediye başkanları, Kayseri Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret ederek, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'a görevlerinde başarılar dilediler.

Ziyarete, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem katıldı. Ziyarette konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Mayıs ayında yapılan seçimler sonucu oluşan KTO'nun yeni Yönetim Kurulu'na gecikmeli de olsa hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını bildirdi. Yıldız, "KTO'nun çalışmalarını 40 civarındaki Meslek Komiteleri aracılığıyla yürüttüğünü biliyoruz. Bir meslek odası olarak KTO'nun, Meslek Komitesi çalışmalarına ağırlık vermesi, Kayseri'nin gelişmesine ve ekonomik olarak daha da canlanmasına vesile olacaktır. Bizler de belediyeler olarak aynı meslek gruplarını bir araya getiren esnaf sitelerini kuruyoruz. Bu amaçla, ilçelerimiz sınırları içerisinde birçok esnaf siteleri oluşturduk. Ayrıca Mobilyakent Projesi'ni hayata geçirmeye çalışıyoruz. Böylece mobilya esnafının bir arada hizmet üreteceği bir merkeze de Kayseri kavuşmuş olacak" dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnaf olarak pek çok konuda belediyelerle hizmet anlamında ortak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Hiçyılmaz, "İçinde bulunduğumuz KTO Hizmet Binası, artık talepleri karşılamaktan uzak bir durumda. Bu nedenle, KTO'nun sahibi olduğu, Çevreyol üzerindeki arsamıza Kayseri'ye yakışır bir Ticaret Odası Hizmet Binası yapmak istiyoruz. Orada birkaç dükkanda işlerini yürüten esnafımız, bizim kiracımız durumunda. Onların kira sözleşmeleri, 5-6 ay kadar sonra doluyor. Biz de bu arada Kocasinan Belediyemizle resmi işleri halletmek, daha sonra da oraya hizmet binamızı yapmak düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Hiçyılmaz, esnaf arasındaki ticari anlaşmazlıkların çözümü konusunda Sulh Hukuk Mahkemeleri'nde davalar açıldığını, bu davaların seneler sürdüğünü belirterek, "Bu tür anlaşmazlıkların çözümü için İstanbul ve İzmir Ticaret Odaları, kendi bünyelerinde Tahkim Kurulları oluşturmuşlar. Bu Tahkim Kurulları'nın çalışmalarını inceledik ve biz de kendi bünyemizde böyle bir Tahkim Kurulu kurmaya karar verdik. Kurulacak bu Tahkim Kurulu'nda anlaşmazlıklar, en fazla 1 yıl içerisinde çözüme kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, konuşmaların ardından KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Belediye Başkanları fotoğraf çektirdiler. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanları, Kto'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement