Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor - Son Dakika
Yerel

Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor

Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki bütün yiyecekler organik üretiliyor.

09.11.2022 09:11  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor

ŞIRNAK - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki bütün yiyecekler organik üretiliyor. Kışı sert geçen ilçede ilkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar kışlıklar hazırlanıp stoklanıyor.

Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar 5 ay kış yaşadıkları için ilkbahar ve sonbahar aylarında kışlık yiyecekler hazırlıyor. İlkbaharda dağdaki şifalı bitkileri bidonlarda saklıyor, sonbahar aylarında ise erik, elme, üzüm, kekik, bıttım, domates salçası, ayvaları damlarda kurutuyor. Her şeyi organik üreten yöre halkı, aynı zamanda satışlarını yapıyor.

İlçe merkezde organik balın yanı sıra bir çok kahvaltılık ve kurutulmuş meyveler kış aylarında tüketilmesi için bekletiliyor. İlçeye bağlı köylerde damlarda haftalarca bekletilen meyveler kuruduktan sonra kışın sofralarda yerini alması için serin yerlerde muhafaza ediliyor. Bal satıcısı Metin Ataman, organik balın yanı sıra propolis, kekik, kurutulmuş elma, armut, üzüm, ayva, kekik, nane, domates salçası, pekmez, doğal karışımlar, kurutulmuş patlıcan ve daha bir çok organik meyve ve sebzenin satışını yapıyor. Yurdun dört bir yanına satışını yapan Ataman ilçenin şifalı pancarının da olduğunu söyledi. Ataman, "İlçemizde her şey organik, fabrika ve zararlı duman olmadığı için burada yıllardan beri organik ürünler üretiliyor. Balımız organik onun yanı sıra bir çok meyve ve sebzeyi kurutup muhafaza ediyoruz. Üreticilerimiz hazırlıyor bizde burada satıyoruz. Doğal karışımlar ve bir çok hastalığa iyi gelen dağlarda yetişen hengedan otu var. Kuru üzüm, pekmez, elma, armut ve daha bir çok şeyi alıyoruz ve satıyoruz. Birçok aile geçimini bununla sağlıyor" dedi.

Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beytüşşebaplılar sert geçen kış aylarını sağlıklı geçirmek için doğal besinler stokluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement