Burdur'da Gönüllüler Ormanlar İçin Broşür Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Gönüllüler Ormanlar İçin Broşür Dağıttı

Burdur\'da Gönüllüler Ormanlar İçin Broşür Dağıttı

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Model Orman gönüllüleri, orman yangınları ve çevre temizliği konularını içeren broşürler dağıttı.

09.07.2015 17:07

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Model Orman gönüllüleri, orman yangınları ve çevre temizliği konularını içeren broşürler dağıttı.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bucak Orman İşletme Müdürü ve Model Orman Dernek Başkanı Mehmet Karabacak, yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayının orman yangınları açısından kritik bir dönem olduğunu kaydetti.

Ormanlık alanlarda çalışanları ve yöre halkını orman yangınları hakkında bilinçlendirmek ve dikkat çekmek için çalışma başlattıklarını belirten Karabacak, piknik yapmak üzere ormanlık alanları tercih eden vatandaşlardan çevre temizliğine ve mangal ateşine dikkat etmelerini istedi.

İşletme müdürlüğü personeli ile Model Orman gönüllülerinin, Bucak'taki orman, köy ve mahallelerini ziyaret ettiklerini anlatan Karabacak, 5 bine yakın broşür dağıttıklarını belirtti.

Karabacak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Broşürlerde orman içinde ve ormana yakın yerlerde ateş yakılmaması, piknik alanlarında mangal ateşlerinin kesinlikle su ile tamamen söndürülmeden alanın terk edilmemesi, anız yakılmaması, hasat yapılırken ateşe çok dikkat edilmesi, bahçe temizliklerinde pasa yakılmaması gerektiğine yer verdik. Bunlara dikkat etmeyenlerin vatandaşlar tarafından da uyarılmasını ve tüm bu önlemlere rağmen bir orman yangını olduğunda, ALO 177 orman yangını ihbar hattına bildirilmesini istedik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Burdur'da Gönüllüler Ormanlar İçin Broşür Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement