Büyükorhan'da Miting Gibi Karşılama - Son Dakika
Yerel

Büyükorhan'da Miting Gibi Karşılama

Büyükorhan\'da Miting Gibi Karşılama

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mücavir alan dışında olmasına rağmen birçok hizmeti Büyükşehir’den alan Büyükorhan’da 2 bine yakın vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı.

27.02.2014 13:04

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mücavir alan dışında olmasına rağmen birçok hizmeti Büyükşehir'den alan Büyükorhan'da 2 bine yakın vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı. Büyükorhan ve Harmancık'ta vatandaşlarla buluşan Altepe, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de dağ ilçelerine pozitif ayrımcılık yaparak, bölgenin çehresini değiştireceklerini söyledi.

Yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Kanunu'nun ilçelere ve köylere getireceği imkanlar hakkında vatandaşları bilgilendirmek için mücavir alan sınırları dışındaki ilçeleri gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en fazla göç veren ilçeleri Harmancık ve Büyükorhan'da da vatandaşlarla buluştu. İlk Harmancık'a gelen Başkan Altepe, ilçe girişinde Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Yaklaşık 50 araçlık konvoyla ilçe merkezine gelen Başkan Altepe, meydanda vatandaşlara seslendi. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar sınır ayrımı gözetmeksizin hizmet talebi olan her bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Bursa'nın ilçelerinden Anadolu'nun diğer illerine ve Balkan ülkelerine kadar her bölgede kalıcı eserler bıraktıklarını kaydetti.

Bursa'nın en fazla göç veren bölgesi olan dağ ilçelerinde gerek ekonomik gerekse sosyo-kültürel kalkınmanın sağlanması amacıyla bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Altepe, dağ ilçelerine fabrika kurulacağı ve işsizliğin önleneceği yönünde geçmişte verilen birçok vaade karşılık Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi ile bölgeye ilk farikanın kendileri tarafından kurulduğunu vurguladı. Mahalli seçimlerin Büyükşehir'e yeni bağlanacak ilçeler için büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Altepe, "Bugüne kadar köylere hizmet götüren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi 30 Mart'ta kapanıyor. Artık Harmancık'ın arkasında Büyükşehir Belediyesi var. Özel İdare'nin geçtiğimiz yıl kırsala yaptığı yatırım yaklaşık 30 milyon TL. Yeni yasa ile Büyükşehir Belediyesi olarak biz yatırım bütçemizin en az yüzde 10'unu köylerimize aktarmak zorundayız. Bu da en az 120 milyon TL anlamına geliyor. Bugüne kadar dağ ilçeleri bizim için hep ayrıcalıklı oldu ve elimizden geldiği kadar bizden talep edilen her şeyi yerine getirmeye çalıştık. Ancak artık gönüllü olarak değil, yasal olarak buralara hizmet getirmek zorundayız. Harmancık'ın kaderinin kısa zamanda nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz. 28 derece sıcaklıkta kapalı yüzme havuzunu bile bu bölgeye kazandıracağız. Kısacası Nilüfer'de, Osmangazi'de ne varsa Harmancık'ta da olacak" dedi.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da, 5 yıl önce göreve gelirken verdikleri sözlerin kat kat fazlasını yerine getirdiklerini, bu çalışmaları hayata geçirirken her zaman Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin desteğini aldıklarını kaydetti.

Başkan Altepe, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile birlikte seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra ilçede kurulan pazarı gezip, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dağ ilçelerinin ikinci durağı olan Büyükorhan'da ise soğuk havaya rağmen meydanı dolduran yaklaşık 2 bin kişi tarafından miting havasında karşılandı. Alanı dolduran Büyükorhanlı'ların seçimin sonucunu şimdiden ilan ettiğini dile getiren Başkan Altepe, "Büyükorhanlılar zaten Büyükşehir Belediyesi'nin buraya kazandırdıklarını çok iyi biliyor. Belediye Hizmet binası, kanalizasyon hatlarının döşenmesi ve ana caddenin asfaltlanması Büyükorhan'a kazandırdığımız hizmetlerden sadece birkaçıdır. Yörük Türkmen diyarı olan bu topraklar bize ecdadımızın emanetidir. Bu bilinçle dağ bölgesine gösterdiğimiz pozitif ayrımcılığı bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. En büyük önceliğimiz kırsal kalkınmayı sağlayarak, göçü önlemek. İstiyoruz ki gençlerimiz evlerini, topraklarını bırakıp, şehrin kenar mahallelerinde düşük ücretlerle çalışıp, yaşamak zorunda kalmasın. Kendi evlerinde beyler gibi yaşasın. Bunun içinde kırsam kalkınmayı sağlayacak adımları bir bir atacağız. Biz vaat değil, icraat yapıyoruz. İşte dağ bölgesindeki üreticilerimize katma değer sağlaması için kurduğumuz süt fabrikası çalışıyor. İnşallah yine bu bölgeye hizmet verecek Et ve Et Ürünleri Tesisi ile ilgili projeleri tamamladık ve yakında çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen ile 5 yıl boyunca işbirliği içinde bölgeye önemli hizmetler kazandırdıklarını dile getiren Başkan Altepe, yeni dönem için aday gösterilen Hasan Taş ile birlikte önümüzdeki dönem yapacakları çalışmalarıN Büyükorhan'ın kabuğunu kıracağını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükorhan'da Miting Gibi Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement