Caferli Köyü Kaderini Değiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Caferli Köyü Kaderini Değiştiriyor

Caferli Köyü Kaderini Değiştiriyor

Kuşadası’na bağlı olmasına rağmen Söke’ye çok yakın olan Caferli Köyü adeta kabuk değiştiriyor.

02.08.2014 16:07

Kuşadası'na bağlı olmasına rağmen Söke'ye çok yakın olan Caferli Köyü adeta kabuk değiştiriyor.

Son yıllarda giderek nüfusu azalan köye yerleşerek hayatını burada sürdüren sanatçı Nazlı Deniz Kuruoğlu adeta köyün kaderini değiştirmek için çaba sarf ediyor.

Caferli Köyü'nde evlerin dış cepheleri boyanırken, Söke'nin Granta mevkiinden başlayıp köyün içinden geçerek Davutlar yoluna bağlanan asfalt yol kenarındaki evlerin bahçelerindeki tüm saksılar, çöp kovaları dahil olmak üzere beyaz ve lila ağırlıklı renge boyanıyor. Caferli Köyü muhtarı İsmail Arı başta olmak üzere köylülerinde büyük destek verdiği çalışma sonrasında Caferli Köyü yeni yüzüyle bölgenin en çok beğenilen köylerinden olmaya aday gibi görünüyor. Doğal yapısı ile de özellikle doğaseverlerin dikkatini çeken Caferli Köyüne Söke Doğal Gezginler Grubu'nu davet eden Nazlı Deniz Kuruoğlu, doğaseverlerden destek istedi. Ayrıca köyde doğaseverlerin kamp kurabilecekleri alan oluşturabilmek için hazırlıklar başladı.

Yaşamını Caferli Köyü'ndeki evinde sürdüren Nazlı Deniz Kuruoğlu, Caferli Köyü'nü yeniden ayağa kaldırmak için çabasının süreceğini söyledi. Sosyal medya ve internet üzerinden Caferli Köyü'nün tanıtımı içinde çaba sarf eden Nazlı Deniz Kuruoğlu'nun bu çabaları kısa sürede karşılık bulacağa benziyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Caferli Köyü Kaderini Değiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement