Çaycuma'da İlkokul Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Çaycuma'da İlkokul Temeli Atıldı

Çaycuma\'da İlkokul Temeli Atıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Atatürk İlkokulu inşaatının temel atma töreni yapılan görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

23.02.2013 00:21

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Atatürk İlkokulu inşaatının temel atma töreni yapılan görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Çaycuma ilçesinde, İşadamı İnşaat Yüksek Mühendisi Bülent Kantarcı, Çaycuma'da fiziki yetersizlikten dolayı yıkılan, Atatürk İlkokulu'nun yerine yeni bir okul yaptırmak için betonarme karkasının yapımını üstlendiği ilkokulun temeli atıldı. Fiziki yetersizliği nedeniyle yıkılan Atatürk İlkokulunun yerine yine "Atatürk" adını taşıyacak olan ilkokul binası için düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti ilçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP ilçe Başkanı Umut Başoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Çaycuma Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibinin gösterileriyle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Bülent Kantarcı, "Çaycuma'da yurt genelinde çok sayıda inşaatlar yaptık. Çok sayıda temel atma ve açılış törenleri tertipledik. Heyecanımızı ve mutluluğumuzu sizlerle paylaştık. Bugün mutluluğumuzun bunlardan başka bir tadı farkı ve derinliği var. Çünkü bu defa her zamanki yüklenici rolüne ilave olarak tarafımızdan eğitime yapılan mütevazi katkıyı da içinde barındırıyor. Doğduğum, yetiştiğim, meslek hayatını sürdürdüğüm ve halen yaşamımı sürdürdüğüm Çaycuma'mızın mevcut eğitim tesislerine, Atatürk'ün adıyla yeni ve modern bir okul eklenmesine katkıda bulunmaktan dolayı, eşim Belgin Kantarcı ile ne kadar huzurlu ve duygu yüklü olduğumuzu sözcüklerle tarif etmemiz imkansızdır" dedi. Ardından konuşma yapan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, Kantarcı ailesine teşekkür etti.

Başkan Gülşen, "Bülent kantarcının dediği gibi heyecanlanmamak mümkün değil. Çaycuma bugün tarihi günlerden bir tanesini yaşıyor. Geçmişte burada çok eski bir okulumuz vardı. Bu okulumuzun bir an önce yerine bir okul yapılması gerekiyordu. Ben bu hayırseverliğinden dolayı kantarcı ailesini tebrik ediyorum. Bugünlere taşıyan kantarcı ailesinin değerli büyüğüm meslektaşım Nihat Kantarcı'yı şükranla ve rahmetle anıyorum" dedi. Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, ilçedeki eğitim alanındaki gelişmeleri anlatarak, "Bülent Kantarcı ve ailesi okul yapımı konusunda ilgi ve alaka gösterdiler. Bugün okulumuzun temel atma törenini yapmış bulunuyoruz" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise yaptığı konuşmada, "Son derece anlamlı bir etkinlikte bir arada bulunuyoruz. Ben öncelikle kalbi duygularımla sizleri yürekten selamlıyorum. İlçemize sadece meslek yaşamındaki başarıları, aynı zamanda ilçemizin ve ülkemizin sorunlarına çok yakından tanıdığımız Bülent Kantarcı'nın katkıları

ile gerçekleştiren, Atatürk ilkokulunun temel atma töreninde birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, da eğitim kurumları açısından Çaycuma'nın şanslı bir ilçe olduğunu kaydederek, "Devlet vatandaş işbirliği ile yapılması planlanan kaba inşaatı çok değerli iş adamımız Bülent Kantarcı tarafından, yaptırılacak olan Atatürk ilköğretim okulu, hem Zonguldak'ımıza, Çaycuma'mıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Diğer ilçelerimize baktığımızda, Çaycuma'da diğer ilçelere nasip olmayan bir hayırsever kitlesi var. Hayırseverler tarafından yaptırılan eserlerin daha fazla olduğunu görüyoruz" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'da, Kantarcı ailesini yakından tanıdığını ifade ederek, "Bu okul açılışını eğitim hayatına hayırlı olmasını diliyorum. Zonguldaklı olarak 12 yıllık zorunlu eğitime Türkiye'de hazır olan birkaç ilden bir tanesiyiz. Rahmetli Nihat Kantarcı'yı şükranla anıyorum. Rahmetli Nihat Kantarcı ile Zonguldak'ın sorunlarını zaman zaman tartışırdık. Benim neslimin çok iyi tanıdığı bir abide şahsiyetin oğlunun, bu güzel töreninde bulunmak beni heyecanlandırıyor. Nihat Kantarcı denildiği zaman akla dürüstlük gelirdi. Nihat Kantarcı dediği zaman doğru bildiğini söylemekten şartı ne olursa olsun, maliyeti ne olursa olsun sakınmayan bir insandı. Atamızın adını taşıyan bir ilkokulun sökülerek yeniden Atamızın adına inşa edilmesi törenini idrak ediyoruz."dedi. Konuşmaların ardından, Milletvekili Toptan, Yavuz Erkmen, Vali Ayyıldız, Belgin ve Bülent Kantarcı çiftine plaket takdim etti. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de ayrıca Eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'e çini vazo hediye etti. Plaket töreninin ardından protokol temel atma butonuna basarak okulun ilk harcını döktüler. Okunan duanın ardından tören sona erdi. 22 Kasım 2012 tarihinde Vali Erol Ayyıldız ve Kaymakam Hasan Yaman'ın katıldığı bir törenle protokol imzalamıştı. Bu protokolle Bülent Kantarcı, 16 derslikli Atatürk İlköğretim okulunun betonarme karkasının yapımını üstlenmişti. Protokol gereği Bülent Kantarcı'nın babası eski belediye başkanlarından Nihat Kantarcı'nın adı da başka bir okula verileceği kaydedildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaycuma'da İlkokul Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement