Cbü Akademik Yılı Başladı - Son Dakika
Yerel

Cbü Akademik Yılı Başladı

Cbü Akademik Yılı Başladı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2013 2014 Akademik yılı törenle başladı

09.10.2013 14:28

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 2013-2014 Akademik yılı törenle başladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlene açılışı töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ'nün her geçen yıl geliştiğini, 28 bin öğrenci sayısının bu yıl yeni yaptırılan kayıtlarla 41 bine ulaştığını ifade etti.

Meslek yüksekokullarını fakültelere dönüştürmeyi hedeflediklerini, 5 olan fakülte sayısını 10'a çıkardıklarını kaydeden Pakdemirli, 2 yeni fakültenin de YÖK tarafından onaylandığını vurguladı., fiziki olarak daha iyi eğitim hizmet verilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini kaydetti.

İlahiyat Fakültesi ile ilgili bilgi veren Rektör Pakdemirli, "Diğer fakültelerle etkileşimi olan, diğer fakültelerden gidip ders alabileceği bir yeni ilahiyat konsepti düşünüyoruz. Farklı bölümlerdeki öğrencilerden de, İlahiyat Fakültesi'nden seçmeli dersler alabilmeli. Bu önümüzdeki yıllarda, şehir merkezindeki binamız kampüste olunca yapılacak" dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Muradiye Kampüsü'ne taşınacağını, boşalan yerin de Tıp Fakültesi Hastanesi'ne verilerek "Sağlık Kampüsü" haline dönüştürüleceğini ifade eden Rektör Pakdemirli, Türkiye'nin tek Tütün Eksperliği Yüksekokulu'nun da kapatılmayacak kadar öğrencisi olduğunu, kentteki arkeolojik kazılarda söz sahibi olmak için çalışma yürüttüklerini, fiziki şartların geliştirilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini de söyledi.

Konuşmaların ardından, CBÜ Bilim Ödülleri verildi.

Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan ile protokol üyeleri ve rektör yardımcıları, akademik personel ve öğrenciler katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cbü Akademik Yılı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement