CHP Konak Aday Adayı Karataş'tan Gençlere Müjde! - Son Dakika
Yerel

CHP Konak Aday Adayı Karataş'tan Gençlere Müjde!

CHP Konak Aday Adayı Karataş\'tan Gençlere Müjde!

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, Buca'da birlikte yaşayan 5 kız öğrencinin evine konuk oldu.

19.11.2013 13:37

CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, Buca'da birlikte yaşayan 5 kız öğrencinin evine konuk oldu. Karataş, "Göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu olan barınma sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Yenişehir'de Roman vatandaşları ziyaret eden CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş'ın bu kez durağı, Buca ilçesinde yaşayan 5 kız öğrencinin evi oldu. İzmir'i mahalle mahalle dolaşarak halkın tüm sorunlarını yerinde gözlemleyen Karataş, burada öğrencilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerilerini dile getirdi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden İzmir'e, Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi'ne okumaya gelen 5 kız öğrencinin fakir sofralarına da konuk olan Karataş, burada öğrencilerle birlikte makarna yedi. Yönetim anlayışlarının sosyal belediyecilik olduğunu belirten Karataş, "Türkiye'nin son dönemde farklı açılardan gündeme gelen gelecekleri, yani üniversite öğrencilerinin içinde bulundukları durum çok zor. Öğrenciler barınma, beslenme ve ulaşım sorunları ile adeta boğuşurken bir de eğitimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Biz yönetime geldiğimizde bir üniversite kenti olan İzmir'de öğrenciler için hazırladığımız projelerle bu sorunları ortadan kaldıracağız. Sosyal belediyecilik anlayışımızla halkın her kesimini kucaklayacak ve sorumlarına çözüm olacağız" dedi.

EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Karataş, öğrenci okutan velilerin de ekonomik açıdan çok zorlandıkların belirterek, "Üç oda bir salondan oluşan evlerinde 8 yüz 50 TL olan kiralarını ve diğer masraflarını 5'e bölerek geçimlerini sürdürmeye çalışan ve soğuk havalarda battaniye altında ders çalışmak zorunda kalan bu 5 kız öğrencimiz Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin bir açıdan fotoğrafını oluşturmaktadır. Bu ülkenin geleceği olan bu evlatlarımızın daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri ekonomik açıdan büyük zorluklar çeken velilerin bize biçtiği görevdir. Bu yüzden biz, bu emanete sahip çıkacağız. Yapacağımız ilk işler arasında öğrencilerin barınma, beslenme ve ulaşım sorunlarını çözmek de yer alacak" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Konak Aday Adayı Karataş'tan Gençlere Müjde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement