CHP'li Perçin, Dershane Konusunu Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Perçin, Dershane Konusunu Değerlendirdi

CHP\'li Perçin, Dershane Konusunu Değerlendirdi

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 'dershanelerin kapatılması' konusunda açıklamalarda bulundu.
Uzunca bir süredir sıcak bir gündem oluşturan dershanelerin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet...

20.11.2013 11:14

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, 'dershanelerin kapatılması' konusunda açıklamalarda bulundu.

Uzunca bir süredir sıcak bir gündem oluşturan dershanelerin kapatılması konusunda değerlendirmelerde bulunan CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, "Gelişmiş ülkelerde dahi dershane ve özel ders gibi destek eğitimleri var. ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa bunlardan bazıları. Dershanelerin kapatılması düşüncesi hiç de masum değil düşüncesindeyim. Eğitimci ve eski bir dershaneci olarak kaygım tamamen çocuklar üzerinden güdülen siyasi kavgadır. Okullardaki eğitim sisteminin ne hale getirildiği sır değil. Eğitim kısırlaştırılarak alt üst edilmişken, çocuklar okullardan alamadıkları eğitimi nereden alacaklar. Devlet öncelikle asıl ödevi olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamalı. Hayatı tek bir sınava bağlı olan öğrencilerimizin, kendilerini bir adım daha ileriye taşıyacak dershane desteğinin elinden alınması, asıl olarak devletin üstlenmesi gereken mali yükümlülükten çocuklarının geleceği için zerre kaçınmayan velileri de çocuklarının başarıları konusunda çıkmaza sokacaktır" diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının ekonomiye, aile hayatına, öğrencilerin eğitim hakkına darbe vuracağını savunan Perçin, dershanelerin Türkiye genelinde 100 bin kişilik istihdam ve 2 milyarlık sektör oluşturduğunu, Ankara'daki AÖF, KPSS, yabancı dil dershaneleri hariç 500'e yakın dershanenin 170'e yakınının ve 30 etüt merkezinin Çankaya'da olduğunu ve 5 bin civarında öğretmen ve idari personelin bu dershanelerde istihdam edildiği bilgisini verdi.

Daha geçen yıl dayatmayla uygulanan 4+4+4 eğitim formülünün acı sonuçlarını sindirememişken, dershanelerin kapatılmasıyla da açılacak yarayı telafi etmenin yıllar alacağını söyleyen Perçin, "Dershane öğretmenlerinin okullarda istihdam edileceği iddiasının koca bir yalan. Atama bekleyen 300 bine yakın öğretmen varken siz dershane öğretmenlerine nerelerde istihdam sağlayacaksınız" dedi.

Perçin, dershanelerin öğrenciler için aynı zamanda sosyal ortamlar olduğunu, hedefleri olan öğrencilerin, kararsız öğrenciler için yol gösterici ve sıcak ilişkilerin kurulmasını sağlayan yerler olduğunu sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Perçin, Dershane Konusunu Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement