"Çiçek Diyarı" Bayındır, Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

"Çiçek Diyarı" Bayındır, Tarihine Sahip Çıkıyor

"Çiçek Diyarı" Bayındır, Tarihine Sahip Çıkıyor

Çiçekçiliği ile ünlü Bayındır, tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor.

05.12.2013 10:59

Çiçekçiliği ile ünlü Bayındır, tarihi değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Bayındır Belediyesi'nin geçtiğimiz Ağustos ayında Tarihi Hacı Sinan Camii ve Külliyesi'ni restore etmesinin ardından şimdi de yapılışı 1467 olan tarihi Dar'ül-Kurra Camii de İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restore ediliyor.

İlçedeki tarihi yapıları başarılı restorasyon çalışmaları ile ayağa kaldıran Bayındır Belediyesi, Ağustos 2013'de 1496 yılında yapılan tarihi Hacı Sinan Külliyesi'nin restorasyonuna başlamıştı. Külliyedeki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü de Cami Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan tarihi Dar'ül- Kurra Camisinin restorasyonunu başlattı. 15 Kasım 2013'te Hasan Ali Par'la sözleşme imzalayan Bölge Müdürlüğü, 20 Kasım'da yer teslimini yaptı. İlk olarak restorasyon projesine göre için caminin kuzeyinde bulunan lojmanlar yıkılarak, cami bahçesinin eski haline dönmesi sağlandı. Firma yetkilileri, restorasyon çalışmasını 2014 Ekim ayı'nda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2014 restorasyon programı içinde Kurt Mahallesi'ndeki Hacı İlyas (Eski) Camii'de yer alıyor.

TARİHİ YAPILAR ŞEHRİN KİMLİĞİ

Göreve geldiklerinde adeta yok olma durumuna gelen tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırarak, Bayındır'a eski tarihi kimliğini kazandırdıklarını vurgulayan Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, "Şehirlerde kültür bilincinin oluşmasını sağlayan en önemli etken tarihi yapılardır. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği tarihi yapılara sahip çıkmazsak bizi biz yapan 'Bayındır' kimliğinden söz edemeyiz. Gelişmiş ülkelerin üzerinde durduğu konuların başında tarihi yapıların korunması ve yaşatılması yer almaktadır. Bu ülkeler, tarihi yapılara sahip çıkılması bilinci çocuklara eğitimle aşılanarak, kimliğin korunması sağlamış oluyorlar. Bizler de geleceğimize yön vermek ve kimliğimizi korumak adına tarihi yapılarımızı restore ediyor ve halkımızın kullanımına sunuyoruz. Dar'ül-Kurra Camiİ restorasyonuna verdiği destekten dolayı Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye'nin, Balkanlar ve Orta Asya'da ata yadigarı eserlere sahip çıktığını belirten Bayındır AK parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen ise, "AK Parti her zaman halka hizmetin partisi olduğunu tarihi eserlerin restorasyonuyla da göstermiştir. Bayındır'da belediyemizin yaptığı restorasyon projeleri İzmir'de parmakla gösterilecek önemli örneklerdendir. Bizler sorunları konuşmakla değil, yaparak çözen parti olarak, tarihi Dar'ül-Kurra Camimiz'in restorasyonuna başladık. Bizlere desteklerini esirgemeyen Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a Bayındır adına teşekkür ederim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Çiçek Diyarı' Bayındır, Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement